انواع شرکت و ویژگی هرکدام
در ابتدا برای اشنایی با شرکت ها و ویژگی آن ها لازم است که تعریفی از شرکت در ذهن خود داشته باشیم. شرکت یعنی شریک شدن در مال و کار. در اصطلاح حقوقی می توان شرکت را قراردادی دانست که از طریق ان سود حاصل میان شرکا تقسیم خواهد شد. انواع شرکت ها نیز به دو دسته تجاری و مدنی تقسیم می شوند. انواع شرکت های موجود چه در گروه تجاری چه در گروه مدنی دارای تفاوت های بسیاری هستند. که افرادی که قصد تاسیس شرکت را دارند لازم است که با ویژگی های هر یک اشنا شوند. پس در ادامه مطلب همراه ما بمانید تا شما را با انواع شرکت و ویژگی های هر کدام اشنا کنیم.
انواع شرکت و ویژگی های هر کدام
در یک تقسیم بندی کلی می توان انواع شرکت را به دو دسته تجاری و مدنی تقسیم کرد. شرکت های تجاری به شرکت هایی اطلاق می شود که افراد مطابق با قوانین تجاری خاصی اقدام به تاسیس شرکت نموده اند. خود شرکت های تجاری در یک تقسیم بندی کلی به هفت نوع تقسیم خواهند شد.
از انواع دیگر شرکت ها در تقسیم بندی کلی می توان به شرکت مدنی اشاره کرد. در شرکت معدنی دو یا چند مالک بر شیء واحد تجمع می یابند. بنابراین در تعریفی دیگر شرکت معدنی شامل دو یا چند مالکی است که بر یک مال واحد مالکیت دارند.
ویژگی شرکت تجاری
این شرکت ها دارای شخصیت حقوقی هستند که مستقل از شرکای شرکت می باشد. باید این شرکت را از طریق سامانه ثبت شرکت ها تایید کنید . هیئت مدیره اداره ی شرکت های تجاری را بر عهده خواهند داشت.
ویژگی شرکت مدنی
این شرکت شخصیتی حقوقی مستقل از شرکا نخواهد داشت. شرکت های مدنی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت نخواهند رسید. شرکت های مدنی را شرکا اداره خواهند کرد و تصمیم گیری در موضوعات مختلف بر عهده شرکا می باشد.
انواع شرکت های تجاری
بعد از اینکه با هر یک از انواع شرکت تجاری و مدنی اشنا شدید وقت ان است که شرکت های تجاری را بشناسید. شرکت هایی که جزئ شرکت های تجاری محسوب می شوند خود شامل هفت دسته هستند.
شرکت سهامی
یکی از انواع شرکت تجاری شرکت سهامی می باشد. که خود شامل دو دسته شرکت سهامی خاص و عام هست.
شرکت سهامی عام: به شرکت هایی اتلاق می شود که بیش تر از 51 درصد سهم ان به مردم عادی اختصاص دارد. به عبارتی موسسین این شرکت ها سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم عادی تامین می کنند.
شرکت سهامی خاص: یکی از انواع شرکت تجاری بوده که نمی توان سهام ان را به مردم عادی واگذار کرد. تمامی سرمایه شرکت سهامی خاص را موسسین ان تامین خواهند کرد. در این نوع از شرکت ها مسئولیت هر یک از شرکا متناسب با میزان سهامش می باشد. همچنین قابل توجه است که سهام شرکت سهامی عام را می توان در بورس واگذار کرد ولی سهامی خاص را خیر.
شرکت با مسئولیت محدود
از دیگر انواع شرکت تجاری می توان به شرکت هایی با مسئولیت محدود اشاره کرد. این شرکت ها اجتماعی از افراد هستند که جهت امور تجاری گرد هم امده اند. در این شرکت هم مطابق با شرکت سهامی خاص هر یک از شرکا فقط متناسب با سهامش مسئولیت خواهند داشت نه بیشتر. در نام انتخابی برای شرکت با مسئولیت محدود یکی از شروط ذکر نشدن نام شرکا در نام شرکت می باشد.
شرکت تضامنی
جهت انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر تاسیس می شود شرکت تضامنی نامیده خواهد شد. در این نوع شرکت اگر دارایی شرکت برای پرداخت بدهی کافی نباشد شرکا مسئولیت تامین سرمایه را بر عهده خواهند داشت.
شرکت مختلط غیر سهامی
از انواع شرکت تجاری می توان به شرکت مختلط غیر سهامی اشاره کرد. که اعضای ان می تواند چند شریک ضامن و چند شریک با مسئولیت محدود باشد.
شرکت مختلط سهامی
این نوع از شرکت میان چند شریک ضامن و چند شریک سهامدار تشکیل خواهد شد. همچنین نوعی شرکت تجاری محسوب می شود. منظور از شرکای سهامی در این شرکت این است که این شرکا با توجه به میزان سهمی که در شرکت دارند مسئولیت خواهند داشت.
شرکت نسبی
این شرکت نیز بعنوان تجاری محسوب می شود که از اجتماع چند نفر جهت امور مربوط به صادرات و گمرک تشکیل شده است و مسئولیت هر شخص متناسب با سهامش در شرکت می باشد. نامی که برای شرکت نسبی انتخاب می کنید باید حاوی عبارت شرکت نسبی و حداقل نام یکی از شرکا باشد.
شرکت تعاونی
این شرکت تجاری شرکتی است که 51 درصد سهام ان مطابق با قانون تجارت در اختیار شرکت تعاونی قرار خواهد گرفت. در صورت سوال و ابهام درباره ی هر کدام از شرکت ها و حیطه فعالیتشان می توانید با کارشناسان موسسه ثبت کسرا ارتباط بگیرید و سوالات خود را با ان ها در میان بگذارید. در رابطه با ثبت شرکت مشاوره های لازم را به شما ارائه خواهند کرد.
مزایای انواع شرکت های تجاری
شرکت های تجاری دارای مزایایی هستند که در ادامه به معرفی بخشی از ان ها خواهیم پرداخت.
-فعالیت قانونی
-قدم گذاشتن در عرصه های بین المللی
-قابلیت شرکت در مزایده ها و مناقصه ها
-بهره مندی از تسهیلات مختلف بانکی
-توسعه روز افزون کسب و کار
-کسب درامد بالا
معایب شرکت های تجاری
علاوه بر مزایا انواع شرکت تجاری ممکن است معایبی را برای موسسین و سهامدارن داشته باشد. معایب شرکت های تجاری شامل:
-پرداخت مالیات سنگین
-الزام بر نوشتن دفاتر قانونی به صورت دقیق و منظم
-پرداخت حقوق، مزایا، بیمه برای کارکنان شرکت
تفاوت شرکت نسبی با تضامنی
این دو شرکت از انواع شرکت تجاری محسوب می شوند و در عین شباهت های بسیاری که با هم دارند تفاوت هایی نیز به چشم می خورد. از بارز ترین تفاوت های موجود بین شرکت تضامنی و نسبی می توان به این مورد اشاره کرد که اگر سرمایه شرکت برای پرداخت بدهی کافی نباشد کلیه شرکا در شرکت تضامنی موظف به پرداخت بدهی بوده ولی در شرکت های نسبی هر یک از شرکا متناسب با سهمش موظف به پرداخت بدهی می باشد نه بیشتر.
شرایط لازم برای تاسیس شرکت سهامی خاص
یکی از انواع شرکت تجاری همان گونه که پیش تر نیز ذکر کردیم شرکت سهامی خاص می باشد. در این قسمت قصد داریم تا شرایط لازم برای تاسیس شرکت سهامی را بیان کنیم. این شرکت با اعضای حداقل سه نفر و سرمایه حداقل یک میلیون ریال قابلیت افتتاح دارد. موسسین شرکت سرمایه لازمه را تامین خواهند کرد. همچنین امکان فروش سهام به افراد عادی وجود نخواهد داشت. ابتدا در هنگام ثبت شرکت 35 درصد سرمایه را باید به حساب بانک واریز کرد. سایر موارد را می توانید از طریق شرکت ثبت کسرا دنبال کنید. تمامی مراحل ثبت شرکت توسط کارشناسان موسسه به شما توضیح داده خواهد شد و از ابتدا تا انتهای مسیر ثبت شرکت در کنار شما خواهند بود.
انواع شرکت تجاری بین المللی
شرکت های تجاری بین المللی انواع شرکت هایی هستند که محصولات خود را به خارج از کشور صادر می کنند.
سرمایه گذاری های داخلی با گسترش فعالیت های تجاری نمی تواند نیاز جامعه را رفع کند. در این صورت نیاز به سرمایه گذاری خارجی و تاسیس شرکت های بین المللی مطرح خواهد شد.
مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت
برای ثبت انواع شرکت چه تجاری و چه مدنی به مدارکی نیاز است. هر یک از شرکت ها با توجه به نوعشان به مدارک مختلفی نیاز خواهند داشت. یک سری مدارک عمومی از جمله کپی از صفحات شناسنامه، کارت ملی و کد ثنا و غیره در میان کلیه شرکت ها مشترک بوده است. ولی بعضی از مدارک هم وجود دارند که با توجه به نوع شرکت مورد نظر اختصاصی بوده است. برای اشنایی کامل با کلیه مدارک مورد نیاز برای هر شرکت به سایت شرکت ثبت کسرا مراجعه فرمایید تا راهنمایی های لازم را متناسب با نوع شرکت انتخابی دریافت نمایید. این گونه از اتلاف وقت نیز جلوگیری خواهد شد.
کلام پایانی
در این مقاله شما را با انواع شرکت و ویژگی های هر کدام اشنا نمودیم. شما با توجه به شرایط، سرمایه و سایر موارد می تواند شرکت مورد نظر خود را انتخاب نمایید اگر در این راه نیاز به راهنمایی داشته باشید مشاوران موسسه ثبت کسرا در کنار شما خواهند بود تا در این مسیر دچار گمراهی نشوید. با اشنایی کامل از انواع شرکت ها با دید بهتری به ثبت شرکت خواهید پرداخت. از این رو این مطلب را به صورت کامل و با دقت فراوان مطالعه فرمایید امید است که موثر واقع شود.