ثبت شرکت در سال 1402

ثبت شرکت 

گر یک کسب و کار راه انداخته اید که می توانید ان را گسترش دهید و یا قصد دارید پا در عرصه بزرگ تجارت بگذارید و به واردات و صادرات مشغول شوید و … باید شرکت خود را ثبت کنید. ثبت کردن شرکت شاید به نظر ساده باشد اما سختی های مختص خود را هم دارد. شما باید مطابق با قوانین کشور برای ثبت ان اقدام نمایید. بعد از ثبت شرکت میتوانید فعالیت خود را به صورت کاملا رسمی و قانونی اغاز کنید و پله های ترقی و موفقیت را پی در پی پشت سر بگذارید  با نام شرکت خود بدرخشید.

دلایل اصلی ثبت شرکت در ایران

دلایل مختلفی وجود دارد که می تواند شما را برای ثبت شرکت خودتان ترغیب کند. از مهم ترین و موثر ترین ان می توان موارد زیر را نام برد:

  • کسب و کارتان رسمی خواهد شد و همچنین حمایت قانون را نیز خواهید داشت.
  • میتوانید نمایندگی رسمی داشته باشید.
  • موجب جلب اعتماد و کسب مشتری های بیشتر و در نهایت سود بیشتر خواهد شد.
  • میتوانید به راحتی مجوز های مورد نیاز را دریافت کنید.
  • از امتیازاتی همچون وام تسهیلات و … بهره مند می شوید.
  • میتوانید از معافیت های مالیاتی برخورد دار شوید که البته این به نوع فعالیت شما بستگی خواهد داشت.
  • میتوانید در مزایده ها و مناقصات هایی که برگزار می شود شرکت کنید.

برای ثبت شرکت به چه مدارکی نیاز داریم؟

قبل از ان که بخواهید شرکت خود را ثبت کنید باید اطلاعاتی را جهت زیرساخت به دانسته های خود اضافه کنید. مهم ترین اگاهی که قبل از اقدام به ثبت شرکت باید بدانید مدارک مورد نیاز است. چرا که قبل از هر اقدامی باید ان ها را اماده داشته باشید. جمع اوری مدارک مورد نیاز اولین گام برای ثبت شرکت شما خواهد بود.

مدارکی که نیاز دارید عبارتند از:

مدارک هویتی: یا همان مدارک شناسایی است که برای اثبات حقیقی بودن شما مورد نیاز خواهد بود و شامل:

  • کپی کارت ملی و شناسنامه
  • گواهی عدم سو پیشینه که میتوان توسط کد ملی ان را دریافت کرد

می باشد. بعد از ان باید به سایت اداره کل ثبت شرکت ها مراجعه نمایید و بعد از ثبت نام فرم های مربوط به ان را با دقت و به صورت کامل پر نمایید. در شروع ماجرا جهت ثبت همین مدارک هویتی کفایت می کند و شما به هیچ مدرک دیگری نیاز ندارید.

در 6 گام شرکت خود را به ثبت برسانید

بعد از گذراندن  مراحل فوق و ثبت در سایت، حال وقت ان است که برای شرکت رویایی خود یک نام انتخاب کنید. برگزیدن نام برای شرکت بسیار اهمیت دارد و بی شک یک نام از قبل انتخاب نموده اید. اما باید بدانید که یک نام کفایت نمی کند. شما باید 5 نام برای شرکت خود انتخاب کنید و بر حسب اولویت ان ها را بنویسید تا بعد از بررسی بر حسب اولویتی که خودتان تعینی کرده اید نام ان مشخص شود. چرا که در صورت انتخاب یک نام ممکن است قبل از شما شرکت دیگری ثبت شده باشد و در نتیجه نیاز به اسم جایگزین خواهید داشت. نام شرکت شما باید با فعالیتی که دارد هم خوانی داشته باشد و از طرفی معنا دار، کوتاه و جذاب باشد تا در ذهن مخاطبان ماندگار شود.  بعد از نام شرکت و طی کردن پروسه آن باید موضوع فعالیت و مدت زمانی که فعالیت خود را به همراه نشانی و سرمایه ای که دارید مشخص کرده و در فرم ثبت نام وارد کنید.

مراحل ثبت شرکت

حال باید به سراغ سمت های موجود در شرکت بروید و ان ها را مشخص کنید. سمت هایی که باید مشخص شوند عبارتند از:

  • مدیر عامل
  • رئیس هیات مدیره
  • نائب ریس برای هیات مدیره
  • اعضا هیات مدیره

شما باید نام شرکا، میزان سهام ان ها از شرکت را مشخص نمایید و همچنین اگر شرکت شعبه دیگری هم دارد ان را بیان نمایید و نشانی ان را هم در فرم قرار دهید. حال به بخش سخت ان خواهیم رسید و ان اماده کردن اساس نامه شرکت می باشد. تنظیم ان بسیار مهم است و نباید هیچ کوتاهی در ان رخ دهد چرا که همان قراردادی است که شما برای ثبت می بندید و زین پس هر نکته ای در شرکت باشد باید مطابق با این قرارداد پیش ببرید. هر بند این اساس نامه یک تعیین و تکلیف کننده برای شما و شریک هایتان خواهد بود که هر کس چه وظیفه ای دارد و سهم سود و زیان افراد چقدر خواهد بود و … .  باید از وکلای زبده و مشاورین حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید.

بسیار مهم است که شما اطلاعات خواسته شده را مرحله به مرحله و بسیار دقیق پیش بروید. طبیعی است تجربه ای در این زمینه ندارید ممکن است هر اشتباهی رخ دهد. ما در ثبت کسری اماده خدمت رسانی و مشاوره به شما هستیم که بتوانید بدون هیچ مشکل و نگرانی شرکت خود را ثبت نمایید و همچنین از مشاوره رایگان ما قبل از هر اقدامی برای ثبت بهره مند شوید. ما به شما کمک میکنیم تا اساسنامه شرکت را مطابق با قوانین جمهوری اسلامی اماده کنید. بعد از اماده شدن این اسانامه باید تصویر برابر اصل ان را در سایت قرار دهید.

حال باید منتظر بمانید تا اداره ثبت شرکت مدارکی که نیاز است را به شما اعلام کند و سپس بسته به ان مدارک را اماده نمایید. بعد از تایید مدارک یک کد ثبتی به شما داده می شود  که باید اگهی ثبت شرکت خود را در روزنامه چاپ نماید. روزنامه باید در انتشاراتی چاپ شود که مورد تایید دادگستری و همچنین اداره ثبت شرکت ها می باشد. باید اطلاعات و مشخصات شرکت خود را در اگهی ذکر نمایید.

بعد از گذشت از مسیر پر پیچ و خم و پشت سر گذاشتن مراحلی که در بالا ذکر شد، باید به شما تبریک گفت چرا که شرکت شما به ثبت رسیده است.

آیا درباره ثبت برند و علائم تجاری میحواهید بدانید؟

نحوه انتخاب نام مناسب برای شرکت

نام شرکت شما نشان دهنده تجارت و نمادی برای شما خواهد بود، نمی توانید یک اسم ساده و بی روح برای ان انتخاب نمایید. البته برای انتخاب بهترین ان باید حواستان به قوانین هم باشد. قوانین و نکاتی که برا یانتخاب نام شرکت باید در نظر داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • ریشه اسمی که انتخاب نموده اید باید فارسی باشد. به این معنی که ریشه ان در فرهنگ لغت معین یا دهخدا وجود داشته باشد.
  • نباید قبلا شرکتی با این اسم ثبت شده باشد.
  • باید کاملا به حروف باشد. نمی توانید در ان از عدد و علائم نگارشی و … استفاده کنید.
  • از اسم هاس خاص نباشد.
  • دارای سه کلمه یا همان سه سیلاب باشد.
  • اسم کاشفان، شاعر، دانشمندان و … نباشد.
  • خارجی نباشد.
  • نباید افکار عمومی را فریب دهد.

میتوانید از نام های پیشنهادی که ثبت کسری در اختیار شما قرار میدهد استفاده کنید و یا از ان ها ایده بگیرید.

انواع ثبت شرکت کدام است؟

هر کشوری قوانین و مقررات مخصوص خود را دارد. دز کشور ما ایران نیز یک سری قوانینی وجود دارد که مطابق با ان ها شما می توانید شرکت خود را در 6 نوع ثبت کنید. انتخاب ان بستگی به شرایط شما دارد. این 6 نوع ثبت شرکت عبارتند از:

انواع ثبت شرکت

با توجه به نوع شرکت، شرایط نیز متفاوت است.

شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسولیت محدود همان شرکت تجاری است، که باید حداقل دو شریک داشته باشد. تعداد شرکا می تواند بیشتر از دو نفر هم باشد. حداقل سرمایه مورد نیاز جهت ثبت این شرکت 100 هزار تومان است. مهم ترین ویژگی این شرکت این است که بار مسولیتی بسیار کمی دارد. شرکا تنها به اندازه سرمایه ای که دارند موظف به پرداخت قروض دیون و تعهدات شرکت در برابر مشتریان است. برای شرکت با مسولیت محدود نیاز به باز کردن حساب بانکی در زمان ثبت شرکت نیست. مدیر عامل این شرکت به صورت نامحدود این سمت را خواهد داشت.

شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام به شرکتی گفته می شود که بیشتر سرمایه خود از فروش سهام ها به مردم عموم به دست می اورد. برای ثبت ان حداقل به 5 اعضا نیاز دارید و سرمایه اولیه ان هم نباید کمتر از 500 هزار تومان باشد. موسسین نیز نمی توانند سهمی بیشتر از 20 درصد برای خود داشته باشند. برای ثبت ان شما باید 35 درصد از سهام شرکت را در حساب بانکی به مدت یک هفته بلوکه کنید و سپس میتوانید اقدام به برداشت ان کنید.

شرکت سهامی خاص

اعتبار این شرکت به نسبت مسئولیت محدود بیشتر است. به همین خاطر اعتماد مردم نسبت ان بیشتر می باشد.  شرکت سهامی خاص، شرکتی است که حداقل از سه سهامدار و یا سه شریک و دو شخص بازرس تشکیل شده است، این شخص ها هم میتوانند حقوقی و هم حقیقی باشند. در این شرکت اعضای هیات مدیره مجبور هستند که سهام دار هم باشند. یک مدیر عامل نمی تواند در چند شرکت یک سمت را داشته باشد. افرادی که در سمت دولتی مشغول هستند نمی توانند مدیر عامل باشند و همچنین بازرس ها هم نمی توانند با یکدیگر نسبت خانوادگی داشته باشند. دو فرد بازرس، یکی اصلی و دیگری علی البدل است. شخص علی البدل تنها در نبود بازرس اصلی حق امضا دارد.

شرکت تضامنی

همانطور که از اسم ان مشخص است، این نوع از ثبت ضمانت کردن و تضمین را القا می کند. برعکس ثبت شرکت سهامی خاص و مسولیت محدود که تنها در محدوده سرمایه شرکت مسولیت دارند، در ثبت شرکت تضامنی اعضا بر تمامی بدهی ها و … مسولیت دارند. در توضیح ساده تر اگر در ثبت شرکت خاص و مسولیت محدود بدهی ایجاد شود هیت مدیره تنها بر مقدار سرمایه ای که شرکت دارد موظف به پرداخت بدهی ها می باشد و بیش از ان مسولیتی ندارد. اما در شرکت تضامنی ضمانت داده می شود که هر نوع بدهی با هر مبلغی که وجود داشته باشد موظف به پرداخت کامل ان است. این تضمین تمامی شرکا را در برمیگیرد و تنها یک شخص نمی تواند مسولیت ان را بر عهده بگیرد. نیاز به مجوز قبل از تاسیس نیست اما باید مجوز های مورد نیاز را از بانک مرکزی دریافت نمایید. همچنین این یک اصل است که باید رعایت کنید و اسم تضمانی را در شرکت خود به کار ببرید.

شرکت تعاونی

ثبت شرکت تعاونی به دو دسته تقسیم می شود. دسته اول همان ثبت شرکت سهامی خاص است که در بالا توضیح داده ایم، دسته دوم نیز همان ثبت شرکت سهامی عام است که به صورت کلی در بالا بررسی کرده ایم. ه ردو این ثبت ها در زیر مجموعه شرکت تعاونی قرار دارد و بدین معنی است که هر شرکت تعاونی باید به صورت سهام خاص و یا عام ثبت شود.

شرکت نسبی

در این نوع از ثبت شرکت مسولیت هر یک از شرکا برابر با سهمی است که دارند. این شرکت برای امور تجاری ثبت می شود.  که باید حداقل دو شریک داشته باشد. شباهتی به شرکت تضامنی دارد با این تفاوت که شرکا به نسبت سهمی که دارند باید بدهی و … را پرداخت نمایند.  ارکان صالی این شرکت شامل شرکا و مدیر است. برای ثبت ان باید تمامی سرمایه پرداخت شود و تا زمانی که تمام ان پرداخت نشود شرکت تاسیس نخواهد شد.

نکته مهم: در بین موارد نام برده شده ثبت شرکت سهامی عام و خاص و شرکت تضامنی بیشترین تعداد ثبت را تا به امروز داشته اند.

ثبت شرکت و هزینه ان

هزینه ثبت شرکت بسته به فعالیت و گسترده بودن آن متفاوت است. نمی توان هزینه دقیقی برای ان در نظر داشت چرا که بسته به نوع شرکت و عوامل موثر دیگری تعیین می شود. اما در حالت کلی میتوان بازه بین 500 هزارتومان الی 10 میلیون تومان را در نظر گرفت. ثبت کسری با قیمتی بسیار ارزان و مقرون به صرفه شرکت شما را در کم ترین زمان به ثبت می رساند و یک فرشته نجات برای شما و کسب و کار نوپایتان خواهد بود.

هزینه ثبت انواع شرکت متغییر است.

مدت زمان ثبت شرکت چقدر است؟

ثبت شرکت شما به دو صورت حضوری و انلاین امکان پذیر است. ثبت کسری میتواند در کوتاه ترین زمان و در بازه 3 روز الی 1 هفته شرکت شما را به صورت کاملا قانونی و رسمی و یا کم ترین هزینه ثبت نماید. اگر قصد تاسیس شرکت دارید این فرصت طلایی را از دست ندهید.

تولید محتوا: کانون تبلیغاتی فرمو

    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید