فرض را بر این بگذارید همه اشتغالات موجود در دنیا بدون هیچ‌گونه نظارت و پیگیری مشغول به فعالیت باشند. دراین‌صورت همواره تشخیص خوب یا بد بودن یک شغل یا فعالیت، اصل و یا تقلب بودن یک محصول، معتبر یا غیر معتبر بودن یک صنف کاری نامشخص باقی می‌ماند. این باعث می‌شد نتوانیم جایگاه درست هر اشتغال و فعالیتی را پیدا کنیم. امروزه در تمام دنیا برای قانونی کردن فعالیت و اشتغال نیاز به تأییدیه‌ های قانونی بر پایه صلاحیت شخصی خاص و یا یک مجموعه هست. این مسائل قانونی ما را به یاد مجوز فعالیت و پایه‌گذاری یک صنف و یا شغل خاص می‌اندازد. در این مقاله قصد داریم تا جواز تاسیس را بررسی کنیم.

پروانه تأسیس یا جواز تأسیس چيست؟

جواز و یا مجوز به معنای دریافت اجازه انجام کاری خاص هست و درمجموع جواز تأسیس بیه معنای اجازه بنیان‌ گذاری فعالیت و یا اشتغال خاصی هست که توسط سازمان يا وزارت مربوطه به همان فعالیت صادر می‌شود. شما در قالب شخصی حقیقی و یا شرکتی حقوقی با دریافت مجوز مرتبط با فعالیت خود از ارگان و سازمان دولتی مربوطه آغاز به فعالیت کنید. جواز تأسیس درواقع حکمی است که اول از هر چیز اعتبار کاری به شغل و فعالیت شما می‌بخشد و باعث ایجاد اطمینان خاطر در افراد طرف قرارداد می‌شود. امروز شما برای انجام دادن هر پیشه‌ ای نیاز به مجوز دارید اگر می‌خواهید شغلی راه‌ اندازی کنید نیازمند جواز کسب و در صورت پایه‌گذاری شرکت و یا اشتغالی بزرگ‌تر و مستقل‌تر نیاز به جواز تأسیس دارید.

نحوه‌ی فعالیت با جواز تأسیس

شخص حقیقی و یا شرکت حقوقی برای دریافت جواز تأسیس نیازمند ارائه مکانی مناسب با فعالیت توليدي موردنظر در شهرک صنعتی هست و بر مبنای همان جواز اجازه تولید محصول یا محصولات مندرج در جواز تأسیس خود را دارا می‌باشد.

 

سازمان‌های ارائه‌دهنده جواز تأسیس

برای دریافت جواز تأسیس نیاز به مراجعه به سازمان، وزارتخانه و یا اداره دولتی مرتبط با همان فعالیت هست. گاهی جواز تأسیس برای فعالیت صنفی خاص نیازمند مراجعه به چند ارگان و وزارتخانه است. برای نمونه برای تأسیس کارخانه و یا شرکت درزمینهٔ تولید ابزار و وسایل کار به وزارت صنعت معدن و تجارت، در صورت تولید محصولات دارویی مراجعه به سازمان غذا و دارو، برای تولید مواد خوراکی و یا درزمینهٔ ابزارآلات کشاورزی مراجعه به جهاد کشاورزی و… ضروری می‌باشد. شما می توانید جهت سهولت در دریافت جواز تاسیس از متخصصان اخذ کمک بگیرید. مجموعه ثبت کسری آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

جواز تاسیس از وزارت صنعت، معدن و تجارت

جواز تاسیس از وزارت صنعت، معدن و تجارت

هر جواز تأسیس چه مدت اعتبار دارد؟

هر پروانه تأسیس مربوط به هر صنف و دسته کاری چه درزمینهٔ صنعت، خوراک، پوشاک و… تنها یک‌ سال از تاریخ صدور اعتبار دارد. در صورت به پایان رسیدن اعتبار پروانه تأسیس در صورت ادامه‌ی فعالیت در همان صنف، می‌توان به‌صورت مجدد اقدام به تمدید اعتبار جواز بکنید. در غیر این صورت جواز تأسیس به‌خودی‌خود لغو می‌شود. لازم به ذکر است هزینه موردنیاز تمدید اعتبار جواز معمولاً کمتر از مقدار هزینه لازم برای دریافته اولیه و یا تجدید جواز هست. همین‌طور جالب است بدانید مدت‌زمان درخواست دریافت جواز تأسیس تا زمان دریافت جواز تأسیس در هر صنف و کار متناسب با وزارت و یا سازمان مربوطه متفاوت هست. دریافت جواز تأسیس از اداره صنعت، معدن و تجارت معمولاً در بازه دو ماه انجام می‌شود. همین امر برای تأسیس صنف دارویی و یا پزشکی از وزارت بهداشت و درمان مدت‌زمان بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد.

منافع دریافت جواز تأسیس

دریافت جواز تأسیس علاوه بر اعتباری که به شرکت یا کارخانه دریافت‌کننده می‌بخشد مزیت‌های زیادی برای کارخانه و یا شرکت تأسیس‌شده به ارمغان می‌آورد. یکی از اساسی‌ترین منفعت‌ های گرفتن جواز تأسیس دریافت وام و تسهیلات طولانی‌مدت با بهره بسیار پایین و زمان استراحت دو یا یک‌ساله هست. این وام‌ها و تسهیلات در تهیه مواد اولیه و کمک به فعالیت کاری در سطح گسترده‌تر و همچنین در بعضی موارد برای درآوردن شرکت تازه پایه‌ریزی شده از شرایط بد اقتصادی، نقش بسیار شایانی دارند. این تسهیلات بدون کارمزد و در بازه سه‌ساله با پرداخت اقساط چند ماه یک‌بار می‌باشند و درمجموع کمک شایانی به تولیدات می‌کنند. در صورت ارائه طرح کاری تولیدی و دریافت جواز تأسیس زمین خاصی و در مکانی درست متناسب با فعالیت کاری به شرکت تأسیس‌شده واگذار می‌گردد. دریافت زمین موردنیاز به‌گونه‌ ای است که کمتر از نیمی از مبلغ در حدود 30% درصد مبلغ کل را پرداخت کرده و 70% درصد باقی‌مانده به‌صورت تسهیلات از سازمان صنایع و معادن دریافت می‌شود. داشتن جواز تأسیس اجازه حضور محصولات تولیدی در سطح کشور و بین‌الملل را به ما می‌دهد با شرکت در نمایشگاه‌ های تجاری جهانی و بین‌المللی می‌توان به معرفی محصول خود و فروش بیشتر آن در قالب یک برند معتبر بانام ایرانی بپردازیم.

اخذ جواز تاسیس

اخذ جواز تاسیس

شرایط دریافت جواز تأسیس

برای دریافت جواز تأسیس شخص حقیقی یا شرکت حقوقی نیاز به یک سری ملزومات می‌باشد. دارای بودن سن بالای 18 سال، داشتن گواهي معافیت یا پایان خدمت برای مردان، نداشت سو پیشینه، گواهی سلامت شخصی و مدیریتی ازجمله‌ی این ملزومات می‌باشند. توجه داشته باشید گواهی یا جواز تأسیس برای مکان‌های مسکونی از جمله کاشانه‌ ها در قالب حقوقی و حتی خانه‌ های شخصی به‌عنوان شخص حقیقی در بعضی مکان‌ های روستایی و شهری نیز وجود دارد. هزینه جواز تأسیس متناسب با شاخه و نوع فعالیت همچنین مکان انتخاب‌شده (مسکونی شهر یا روستا) متفاوت هست. یک شرکت تولیدی تنها قادر به تولید محصولات ذکرشده در جواز تأسیس خود هست. در جواز تأسیس همانند جواز کسب تنها می‌توانیم محصولات قیدشده در جواز کسب را تولید و به بازار عرضه کنیم در غیر این صورت جواز تأسیس بر آن محصول اعتباری ندارد. برای ثبت‌نام تجاری اختصاصی و به عبارتی مارک و برند شخصی نیاز به پیگیری مراحل ثبت با مراجعه به وزارتخانه‌ ها و ادارات مربوطه هست. در صورت نام‌گذاری یک مارک و برند اختصاصی برای شرکتی خاص داشتن جواز تأسیس جزء ملزومات است. جهت دریافت اطلاعات دقیق تر باثبت کسری در ارتباط باشید.

سخن آخر

داشتن جواز تأسیس و یا پروانه تأسیس در اشتغال‌ های بزرگ و یا دارا بودن نمونه‌ هایی چون جواز کسب در ابعاد کوچک‌تر شغلی علاوه بر اعتبار بخشیدن به اشخاص حقیقی و حقوقی و ایجاد اطمینان خاطر برای مشتریان، دولت را از شرایط اقتصادی و مالی جامعه آگاه می‌کند تا متناسب با شرایط در صورت مشکل، یاری‌ رسان این تولیدات باشد و همچنين متناسب با شرایط شرکت، مالیات موردنظر هر صنف را دریافت کند.

 

تولید محتوا و سئو: کانون تبلیغاتی فرمو