مقاله

ثبت موسسه ی مشاوره

  • امروزه با گسترش علم روان شناسی و مشاوره در تمام حوزه های موجود، درخواست برای ثبت مؤسسات مشاوره روبه افزایش است. در واقع این امر به پرمخاطب ترین درخواست ها در بین ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری تبدیل گشته است. در گذشته هر شخصی که مدرک تخصصی نداشت می توانست اقدام به تأسیس دفتر وکالت کند. ولی جدیداً با ظهور وکلای پایه یک شرایط لازم برای ثبت موسسه مشاوره حقوقی تغییر کرده است. اگر شما علاقه مند به ثبت مؤسسه ی مشاوره ی حقوقی می باشید در ادامه با ما همراه شوید.

    تعریف موسسه

    در ابتدا باید بگوییم که بسیاری تفاوت بین موسسه و شرکت را نمی دانند و این دو را از هم تمیز نمی دهند. درواقع تفاوت آنها جزعی اما مهم می باشد. هدف از تاسیس و ثبت شرکت ها تجاری و یا غیر تجاری است که هر در پس هر دوی این شرکت ها کسب سود مالی و تقسیم آن بین اعضا مطرح می باشد. اما موسسات در راستای خدمات اجتماعی و فرهنگی فعالیت می کنند و سود تمام ماجرا نیست. در واقع این موسسات ارائه ی خدمت می کنند و در ازای آن سود بدست می آورند که این سود جزوی از موسسه می باشد.

    ثبت موسسه ی مشاوره

    ثبت موسسه ی مشاوره

    انواع مختلفی از موسسات وجود دارند. در واقع هر مؤسسه ای با موضوع و هدف خاصی تاسیس و ثبت می شود. از جمله انواع موسسات می توان به موسسات مشاوره حقوقی، خانوادگی، روانشناسی و … اشاره کرد. در ابتدای ثبت باید عموان موسسه و راستای خدمتی که می خواهد ارائه کند مشخص باشد. در کل باید بگوییم که موسسات به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند. موسسات غیرتجاری از جمله موسسات خیریه و موسسات قرض الحسنه و موسساتی که هدف ازآنها ارائه ی خدمت و دریافت سود می باشد از جمله آموزشگاه های علمی و فرهنگی و زبان و… مؤسسات مشاوره ی حقوقی، روان شناسی، تحصیلی و… .

    مراحل ثبت مؤسسه ی مشاوره ی حقوقی

    در این بخش قصد داریم صفر تا صد مراحل ثبت موسسه مشاوره را با شما در میان بگذاریم. در ابتدا توصیه می کنیم که برای مؤسسه ی خود موضوع مناسب انتخاب کرده و در ادامه نام جذاب و مناسب نیز برگزینید. ترجیحاً نامی که در راستای هدف مؤسسه ی مشاوره می باشد. اگر موضوع و نام انتخابی نیاز به کسب مجوز داشت در اسرع وقت اقدام به دریافت آن کنید. همکاران ما در ثبت کسرا بصورت شبانه روزی راهنمای شما در امر ثبت مؤسسه تان می باشند. به شما کمک می کنند تا در انتخاب موضوع و نام موسسه تان بهترین تصمیم را بگیرید.

    مراحل ثبت موسسه

    مراحل ثبت موسسه

    مراحل ثبت موسسه به ترتیب زیر می باشد:

    برای تاسیس موسسه در ابتدا نیاز است که دو نفر از اعضا به عنوان هیئت مدیره مشخص شوند و اقدام به دریافت پروانه ی تاسیس از قوه ی قضاییه کنند. همانطور که می دانید هر شرکت و مؤسسه ای که تاسیس می شود نیاز به نام دارد تا در بین عموم شناخته شود. قدم دوم در ثبت مؤسسه ی مشاوره انتخاب نام مناسب می باشد. توصیه می کنیم در نام مؤسسه ی خود از واژه ی حقوقی که فعالیت موسس را شرح می دهد استفاده نکنید. اگر می خواهید مخاطب ارتباط بهتری برقرار کند و نیاز به اخذ مجوز از ارگان های مختلف نباشد بهتر است از اسامی لاتین در نام موسسه استفاده نکنید.

    گام سوم در مسیر ثبت مؤسسه تنظیم اساسنامه ی مؤسسه ی مشاوره حقوقی است. عناوین مطرح شده در اساسنامه شامل تمامی مشخصات و محدوده فعالیت های موسسه حقوقی، نام موسسه حقوقی، نام اعضای موسس و مشخصات آنها به همراه اقامتگاه قانونی و … می باشند. این اساسنامه باید توسط کانون وکلای دادگستری تایید شود. پس از تایید در گام چهارم باید مدارک تنظیم و به امضا درآمده به اداره ثبت شرکت ها ارسال شوند. در مرحله ی پایانی پس از اینکه آگهی تاسیس تان را دریافت کردید می توانید موسسه را تاسیس و ثبت کنید.

    شرایط اخذ مجوز مرکز مشاوره تحصیلی

    شرایط اخذ مجوز مرکز مشاوره تحصیلی

    مدارک مورد نیاز ثبت موسسه ی مشاوره

    همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم برای ثبت مؤسسه ی مشاوره حقوقی حضور دو وکیل لازم می باشد که یکی از آنها باید بیشتر از 10 سال سابقه وکالت داشته باشد. در ادامه مدارک مورد نیاز ثبت موسسه مشاوره ی حقوقی به شرح زیر می باشد:

    • تکمیل دو نسخه از اساسنامه شرکت
    • تکمیل دو نسخه از شرکت نامه
    • تکمیل دو نسخه از صورت جلسه هیئت مدیره
    • ارائه مدارک شناسایی اعم از شناسنامه و کارت ملی به همراه یک نسخه کپی از آن
    • دریافت و ارسال گواهی عدم جرایم کیفری و یا سوء پیشینه
    • ضمیمه کردن قرارنامه به متن صورتجلسه
    • ارائه نسخه اصلی وکالتنامه، ارائه فیش پرداختی برای هزینه های مربوطه
    • ارائه اصل مدرک قیم نامه در صورت نیاز
    مدارک مورد نیاز ثبت موسسه ی مشاوره

    مدارک مورد نیاز ثبت موسسه ی مشاوره

    فعالیت های موسسه مشاوره ی حقوقی

    موسسه های مشاوره ی حقوقی عموماً در امر حل مشکلات حقوقی مردم و ارائه ی مشاوره به آنها به فعالیت می پردازند. برخی از این موسسات برای راحتی کار مراجه کنندگان اقدام به مشاوره ی آنلاین نیز می کنند. که از نظر صرف وقت و هزینه به نفع هر دو طرف می باشد. ارائه خدمت بصورت آنلاین این امکان را به شما می دهد که با یک وکیل پایه یک در هر کجای ایران که باشد ارتباط برقرار کرده و از وی مشاوره بگیرید. در آخر بصورت کلی موارد تکمیلی در رابطه با فعالیت های این موسسات به شرح زیر می باشد:

    • انجام امور حقوقی
    • رسیدگی به امور کیفری
    • انجام پرونده های خانوادگی
    • انجام مشاوره های حقوقی
    • داوری و قضاوت و اعمال مربوط به آن

    نکات تکمیلی در ثبت موسسه ی مشاوره ی حقوقی

    یکی از مواردی که چند بار هم طی مقاله به آن اشاره شد تعداد اعضای مورد نیاز برای ثبت موسسه بود که گفتیم به این منظور لازم است حداقل دو نفر که وکیل پایه یک دادگستری هستند و یکی از آنها بیشتر از 10 سال در این حوزه فعالیت داشته به عنوان اعضای موسس معرفی گردند. از دیگر موارد برای ثبت موسسه در ایران داشتن تابعیت ایرانی است. باید متذکر شویم که مجوز تاسیس موسسه مشاوره ی حقوقی به اتباع خارجی داده نمی شود.

    نکات تکمیلی در ثبت موسسه ی مشاوره ی حقوقی

    نکات تکمیلی در ثبت موسسه ی مشاوره ی حقوقی

    در ادامه باید متذکر شویم که اعضای موسسه نباید محکومیت کیفری و انتظامی بالاتر از درجه ی 4 نداشته باشند. در این باره همانطور که گفته شد مدارک عدم سو پیشینه ی هیئت مدیره توسط انجمن وکلا خواسته می شود. علاوه بر آن هیئت مدیره ی موسسه ی مشاوره نباید در موسسات، شرکت ها و دیگر مراکز مشغول به فعالیت باشند و حتی نباید در زمینه حقوقی مشغول به کار باشند. پروانه ی وکالت موسسین بصورت پی در پی در تاریخ معین باید تمدید شده و قابل ارائه باشد.

    شایان ذکر است که همه ی شروط نقل شده در بندهای پیشین باید اجرا شود و در غیر اینصورت در صورتی قادر به ثبت موسسه خواهید بود که اعضای هیئت مدیره و موسس را تغییر دهید.