ثبت موسسه آموزشی
آموزش در همه جوامع به ویژه جوامع توسعه یافته یکی از مهم ترین جنبه های فردی، سازمانی و اجتماعی است، که از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. امروزه فقط به آموزشی که کودکان یا نوجوانان یک جامعه به آن بپردازند، آموزش گفته نمی شود بلکه حرکتی سریع است که بسیاری از افراد، سازمان ها و … به آن نیاز دارند. این امر به عنوان یکی از راهکارهای ارتقای کیفیت و حل معضلات اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از افراد فکر می کنند که از ثبت موسسه آموزشی می توانند خیلی راحت و سریع کسب درآمد کنند و کار بسیار آسانی است، اما در واقعیت اینطور نیست و باید به نکات زیادی برای تاسیس موسسه آموزشی توجه کرد. قبل از هر چیز باید بدانید که با توجه به اینکه ثبت موسسات غیرتجاری و آموزشی هستند سود موسسه با توجه به هدف افراد از تاسیس آن، امکان پذیر است.
بحث آموزش همواره یکی از موارد مهم در میان تمامی اقشار جامعه بوده است. همچنین یکی از مراکزی که بیشترین نقش را در آموزش اقشار مختلف جامعه دارد موسسه آموزشی می باشد. امروزه بحث آموزش تنها به یک گروه سنی خاص اختصاص پیدا نمی کند بلکه تمامی سنین را در بر می گیرد. روش های آموزشی و موسسات آموزشی بسیار زیادی وجود دارند. برای ثبت موسسات اموزشی مثل ثبت موسسه مشاوره نیز باید مراحلی طی شود و قوانینی دارد که باید رعایت شود. آموزشاتی که توسط موسسه های آموزشی ارائه می شود نیز دارای انواع مختلفی می باشد. مثلا برای کسانی که دوست ندارند برای آموزش از خانه خود بیرون روند و یک مسیری را برای رسیدن به کلاس های آموزشی طی نمایند. برای این افراد بهترین راه دریافت آموزشات غیر حضوری می باشد.
بت موسسه آموزشی
موسسات آموزشی
موسسه به عنوان یک واحد اقتصادی شناخته می شود. در واقع واحدی که با نام و هدف خاص، متعلق به بخش دولتی یا خصوصی یا ترکیبی از هر دو باشد، را موسسه می نامند که یک طرف معامله در فعالیت های انتفاعی و غیرانتفاعی قرار می گیرد. این مؤسسات به دو بخش تقسیم می شوند نوع اول که قصد اصلی آنها این است که سود به دست آمده از اهمیت زیادی برخوردار است و در نهایت بین خود تقسیم می شود اما مؤسساتی از نوع دوم که هدف اصلی آنها این است که سود برای آنها مهم نیست و آنها را بین خود تقسیم نمی کنند.
مجوز موسسه آموزشی
معمولاً توسط وزارت علوم و تحقیقات یا وزارت آموزش و پرورش یا سازمان فنی و حرفه ای برای ثبت مؤسسات آموزشی که مورد نیاز است، مجوز صادر می شود. به طور کلی موسسات به سه دسته ی موسسات بر اساس مالکیت، مانند ثبت شرکت تعاونی، خصوصی و دولتی، موسساتی که بر اساس هدف فعالیتشان طبقه بندی می شوند و موسسات آموزشی بر اساس نوع فعالیتی که دارند، طبقه بندی می شوند.
انواع موسسه آموزشی
قبل از این که به ثبت موسسه آموزشی بپردازید بهتر است که با انواع موسسات آموزشی آشنایی کاملی پیدا کرده باشید. موسسات آموزشی از آن جایی که معامله ای را در بازار به انجام نمی رسانند جز شرکت های غیر تجاری دسته بندی خواهند شد. به صورت کلی می توان موسسات آموزشی را به دو گروه تقسیم بندی نمود. گروه اول موسسات آموزشی هستند که به قصد کسب سود و درآمد تاسیس می شوند و می خواهند که از فعالیت های آموزشی خود سود بسیار زیادی را کسب نموده و سپس میان اعضا تقسیم نمایند. اما گروه دوم موسسات آموزشی با هدف کسب سود تشکیل نمی شوند و هدف از شکل گیری چنین موسساتی ارزشمندی و اهمیت آموزش در جامعه می باشد.
همان طور که در قسمت قبلی نیز به آن اشاره مختصری داشتیم برای ثبت هر موسسه آموزشی نیاز است که مجوز تاسیس آن را از وزارت های فرهنگ و ارشاد و علم و آموزش و پرورش دریافت نمایید. تنها با داشتن مجوز قادر خواهید بود که یک موسسه آموزشی را تاسیس نمایید. برای دریافت مجوز از وزارت خانه های مربوطه می توانید حوزه فعالیت آموزشی خود را به همراه خدماتی که قصد ارائه ان را دارید توضیح دهید.
در ثبت موسسات آموزشی ممکن است برای فعالیت های خود از موضوعات زیر استفاده کند، آنها باید برای انجام چنین فعالیت هایی برای مجوز اقدام کنند.
– تاسیس فدراسیون ملی ورزش دانشگاهی
– تاسیس مدارس و آموزشگاه ها و برگزاری کلاس های کنکور برای مقاطع مختلف دانشگاهی از قبیل (کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
– ایجاد پژوهشکده ها، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی دولتی و غیردولتی
– ارائه مشاوره و خدمات لازم برای تحصیل در خارج از کشور
مجوز موسسه آموزشی
موسسه انتفاعی
اگر بخواهیم در این قسمت مثال بزنیم باید بگوییم ثبت موسسات آموزشی علمی یا ادبی یا هنری و ثبت نام آموزشگاه های زبان و کنکور یا ثبت نام موسسات غیرانتفاعی تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای و غیره . به طور خلاصه، اگر مؤسسه ای در حین انجام فعالیت های خود سود کند، بین اعضای آن مؤسسه توزیع می شود. در واقع مؤسساتی که در این حوزه دارای فعالیت هستند و مزایا را جذب و بین اعضای مؤسسه توزیع می کنند، مؤسسات انتفاعی نامیده می شوند.
موسسه غیرانتفاعی
اکثر این موسسات متشکل از احزاب سیاسی، موسسات خیریه و موسسات امداد اجتماعی و انجمن های اسلا می هستند. به عبارت دیگر می توان گفت دسته دوم موسسات که غیرانتفاعی نامیده می شوند، موسساتی هستند که نه برای جلب سود و نه برای اشتراک بین اعضای موسسه تاسیس شده اند. به خاطر داشته باشید که برای ثبت نام در این موسسات، موسسه شما باید عمدتا غیرتجاری باشد تا بتوانید ثبت نام کنید.
تفاوت شرکت و موسسه
در واقع هدف از راه اندازی ثبت موسسات آموزشی اهداف نامحدود و متفاوتی است که سودآوری و فعالیت اقتصادی می تواند بخشی از آن باشد اما کسب سود و سرمایه بیشتر هدف اصلی از ثبت شرکت می باشد. حداقل دو نفر بسته به نوع شرکت، برای ثبت شرکت لازم هستند. در صورتی که یک نفر هم می تواند موسسه را ثبت کند، موسسات می توانند دولتی یا خصوصی باشند.
هزینه ثبت نام موسسه آموزشی
ممکن است هزینه موسسات آموزشی ثبت شده نیز مشکل شما باشد. مهم است که بدانید داشتن تخصص و دانش کافی به شما کمک می کند هزینه بسیار کمی بپردازید. البته لازم است بدانید برای ثبت نام در یک موسسه آموزشی باید 1800000 تا 2200000 تومان پرداخت کنید.
مدت زمان ثبت موسسات آموزشی
ابتدا باید یک درخواست برای نام جهت ثبت موسسات آموزشی به ادراه ارسال کرد. شرط انتخاب نام این است که نام حداقل از سه قسمت تشکیل شده باشد و تما می قسمت ها از کلمات فارسی باشد. نام انتخاب شده باید تا حد امکان با نام های دیگر متفاوت باشد تا تایید شود. در مدت زمان بسیار کوتاهی مثلا دو روزه اگر این نام انتخابی مشکلی نداشته باشد تاییدیه صادر می کند. پس از آن انتشار در روزنامه ها مرحله بعدی است که باید انجام شود که تقریباً 10 تا 14 روز طول می کشد.
انواع موسسه آموزشی
شرایط تاسیس و ثبت موسسات آموزشی
ابتدا با مشخص کردن هدف خود اولین گام را بر می داریم ، یعنی مشخص می کنیم که چه نوع آموزشی را می خواهید انجام دهید. بعنوان مثال باید مجوز وزارت علوم و فناوری را در صورتی که می خواهید دانشجو تربیت کنید، بگیرید البته اگر آموزش آنلاین باشد شاید نیازی به مجوز نداشته باشید و یا اگر آموزش قبل از کنکور باشد، برای راه اندازی موسسه آموزشی باید تاییدیه اولیه وزارت آموزش و پرورش را بگیرید.
مدارک لازم برای ثبت موسسه آموزشی
برای ثبت موسسات آموزشی نیز مانند ثبت سایر شرکت ها و مکان های کسب درآمد نیاز به مدارکی می باشد که در زیر مدارک مورد نیاز ثبت موسسات آموزشی نام برده می شود.
کپی پروانه تأسیس موسسه آموزشی
– ارائه تأییدیه برای مکان مورد نظر
– کپی شناسنامه و کارت ملی شرکاء
– کپی از اجاره نامه و سند مکان مورد نظر
– برای ثبت موسسه گرفتن تقاضانامه به همراه امضا شریکان
– یک نسخه کپی از روزنامه رسمی با توجه به آخرین تغییراتی که انجام شده
– یک نسخه کپی از پروانه تأسیس
– تنظیم صورتجلسه مجمع مؤسسین
– کپی کارت پایان خدمت برای آقایان
– ارائه تعهد نامه
– حداقل دو نسخه از کپی اساسنامه موسسه آموزشی
– کپی مجوز برای تأسیس هنرستان های غیر دولتی
– اخذ تأییدیه نوسازی برای هنرستان های غیر دولتی
– تحویل فرم مربوط به مشخصات متقاضی
مراحل ثبت موسسه آموزشی
ابتدا باید از سازمان مربوطه موافقت اصولی تاسیس را بگیرید ( آموزش پرورش یا فنی و حرفه ای یا وزارت علوم یا وزارت ارشاد )
واحد های آموزشی و فرهنگی برای اجرای دوره های مهارتی باید در خواست کتبی خود را در ادارات فرهنگ و ارشاد اسلا می ثبت کند. بعد از دریافت نامه موافقت اصولی باید نسبت به ثبت موسسات آموزشی در سامانه اداره ثبت اقدام کنید که مراحل روتین خود را دارد و شما می توانید این فرآیند را به موسسه ما واگذار کنید. دریافت تاییدیه پایه از سازمان مربوطه (اداره آموزش و پرورش یا آموزش فنی و حرفه ای یا علوم یا ارشاد) اولین کاری است که باید نسبت به انجام آن اقدام کنید.
برای ثبت موسسه آموزشی نیز همچون ثبت هر شرکت تجاری و غیر تجاری نیاز است که مدارکی را جمع آوری نمایید. مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی هوشمند از مهم ترین و اصلی ترین مدارکی می باشد که لازم است ارائه شود. اگر تنها یک شخص می خواهد به ثبت موسسه آموزشی بپردازد لازم است که مدارک هویتی همان یک نفر ارائه شود. ولی گاهی چند نفر برای ثبت موسسات آموزشی سهیم هستند که در این صورت باید مدارک هویتی تمامی این افراد ارائه گردد.
هزینه ثبت موسسه آموزشی
شرایط ثبت موسسه آموزشی
شما برای ثبت موسسه آموزشی باید شرایطی را داشته باشید و مطابق با قوانین پیش بروید. یکی از این قوانین مربوط به ثبت موسسات آموزشی این است که تعداد شرکای موسسه آموزشی باید بیشتر از یک نفر باشد. از جمله شرایط دیگر برای ثبت یک موسسه آموزشی اخذ مجوز مربوطه می باشد. فرم صورت جلسه و داشتن اساسنامه نیز از ضروریت کار است که مطابق با آن حدود اختیارات و وظایف شما مشخص خواهد شد. برای کسب آگاهی بیشتر راجع به ثبت موسسه آموزشی به سایت نوین ارقام ماندگار تراز مراجعه فرمایید و نکات موجود را مطالعه کنید.
تفاوت شرکت و موسسه
کلام پایانی
از این رو تصمیم گرفتیم که مطلبی را به ثبت موسسات آموزشی اختصاص دهیم تا با آگاهی کامل در این راه قدم بگذارید و نسبت به شرایط مدارک و مراحل و هزینه آن اطلاعات کاملی داشته باشید.
داشتن علم راه اندازی اینگونه کسب وکار می تواند هم از نظر اقتصادی درآینده به شما کمک فراوانی کند و هم تجربه کافی را قبل شروع به شما هدیه بدهد. در عین حال بسیاری از افراد در حالی که دانش آنها برای این کار کافی نیست برای راه اندازی کسب و کار به سرعت به ثبت موسسه آموزشی اقدام می کنند و با شکست هایی مواجه می شوند که برخلاف باورهای آنهاست. از این رو حتما قبل از انجام این کار باید اطلاعات کافی در زمینه ثبت موسسات آموزشی داشته باشند .