مقاله

راهنمای کامل ثبت شرکت پیمانکاری

  •  

    ثبت شرکت پیمانکاری یکی از متقاضی‌ترین و پرطرفدارترین شرکت‌هایی است که طی سال‌های اخیر در کشور ما ثبت و فعالیت کرده است و شاید یکی از مهمترین دلایل محبوبیت و تقاضای بالای ثبت شرکت پیمانکاری همین درآمد خوب این شرکت‌ها، به وجود بازار کار داخلی و خارجی و همچنین وجود نیروی کار ماهر و متعهد ایرانی اشاره کرد. در این مقاله، ما درباره ثبت این نوع شرکت صحبت خواهیم کرد. پس، با ما همراه باشید.

    شرکت پیمانکاری

    ابتدا باید بگوییم وظایف پیمانکار و شرکت پیمانکاری چیست، پس از توضیح مختصر در این زمینه، اطلاعاتی در مورد ثبت شرکت پیمانکار، شرایط ثبت این شرکت و هزینه انجام آن و پیشنهاد می‌کنیم بقیه مطالب را از دست ندهید، مخصوصاً اگر قصد ثبت نام در چنین شرکتی را دارید. برای درک کامل مفهوم قرارداد، آن را با یک مثال توضیح می‌دهیم تا درک آن برای شما آسان و البته خوشایند باشد. به عنوان مثال، بخش برق را در نظر بگیرید که برای انجام کارهای حمل و نقل خود به پرسنل نیاز دارد و البته فرصتی برای مدیریت کارکنان جدید ندارد، در این صورت با یک شرکت قرارداد می‌بندد و کار را برای آن انجام می‌دهد. توجه داشته باشید که یک شرکت پیمانکاری معمولاً دارای نیروهای متعددی است که با توجه به نوع شرکت فعالیت می‌کنند. این گروه فعال است، در ادامه توضیحات کاملی در مورد ثبت شرکت پیمانکار خواهیم داد.

    ثبت شرکت پیمانکاری

    انواع شرکت‌های پیمانکاری

    بعد از اینکه مواردی را در مورد شرکت پیمانکاری بیان شد، اکنون مواردی را در مورد انواع مختلف این شرکت‌ها توضیح خواهیم داد تا هیچ ابهامی در این زمینه نداشته باشید. در ابتدا باید گفت که انواع شرکت‌های پیمانکاری با توجه به کار آن شرکت تعیین می‌شود و توجه داشته باشید که این موضوع با موضوع شرکت متفاوت است. در واقع، باید بگوییم که موضوع همه این شرکت‌ها قرارداد است، اما کاری که آن‌ها انجام می‌دهند در زمینه‌های مختلف است.

    در زیر لیست شرکت‌های پیامانکاری آمده است:

     

    • در زمینه ساختمان‌سازی
    • در زمینه راه و ترابری
    • در زمینه امکانات و تجهیزات مختلف
    • در زمینه صنعت (صنایع)
    • در زمینه بازسازی و مرمت آثار باستانی
    • در زمینه کشاورزی و باغداری
    • در زمینه مهندسی آب و آبیاری
    • در زمینه ارتباطات (تلفن و غیره)
    • در زمینه انرژی (نفت و گاز)
    • در زمینه اکتشافات زیرزمینی

     

    توجه به این نکته بسیار مهم است که برای ثبت شرکت پیمانکاری، ابتدا باید زمینه فعالیت خود را مشخص کنید، زیرا باید در زمینه مربوطه مجوز بگیرید، اما نگران نباشید، اطلاعات مربوط به این مجوزها و همه موارد موجود در ارتباط این موضوع را بدانید. لازم به ذکر است که لیست ارائه شده در بالا توسط معاون استراتژیک رئیس جمهور ارائه شده است. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که برای ثبت شرکت خود باید مراحل را به صورت قانونی و منظم طی کنید، زیرا در صورت‌عدم تکمیل پرونده، مجوزی به شما داده نمی‌شود و در نتیجه شما نمی‌توانید در مزایده‌ها شرکت کنید. در این مورد، باید بگوییم که شرکت شما سود چندانی نخواهد داشت.

     

    مدارک لازم جهت ثبت شرکت پیمانکاری

    اول از همه، باید به این نکته اشاره کنیم که شرکت‌های ساختمانی همان شرکت‌های پیمانکاری هستند که در اطلاعات بالا به آن‌ها اشاره کردیم، اما نام شرکت ساختمانی بیشتر در بین عموم مردم رایج است و از آنجا که قصد داریم این کار برای شما آسان است درک کنید، ما از همان اصطلاحات رایج استفاده کردیم. نکته دیگری که هنگام ثبت شرکت پیمانکاری باید در نظر داشته باشید این است که ابتدا باید نوع شرکت خود را انتخاب کرده و سپس اقدام به تهیه مدارک لازم کنید. لازم به ذکر است که نوع شرکت با موضوع آن و همچنین زمینه فعالیت شرکت مورد نظر متفاوت است.

     

    مدارک مورد نیاز برای ثبت پیمانکار با مسئولیت محدود

     

    • موضوع شرکت را مشخص کنید
    • سرمایه اولیه خود را مشخص کنید.
    • موقعیت هر یک از اعضای شرکت را مشخص کنید.
    • آدرس دقیق شرکت شما
    • هر یک از اعضا باید یک بیانیه رسمی امضا کنند.
    • مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص
    • کپی کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضای شرکت که حداقل ۵ نفر می‌باشند.
    • مشخصات کامل اعضا را وارد کنید
    • موضوع فعالیت خود را دقیقا مشخص کنید.
    • اعضای هیئت مدیره ۵ نفره را تعیین کنید و اگر سهامدار هستند میزان دقیق هر سهم را تعیین کنید.
    • نامهای پیشنهادی خود را در فرم مخصوص بنویسید.
    • اظهارنامه شرکت باید توسط هر یک از اعضا امضا شود.
    • اگر وکیلی کار ثبت نام شما را انجام می‌دهد، وکالتنامه تنظیم کرده و آن را در پرونده قرار دهید.

    مدارک و اطلاعات مورد نیاز را یک مرتبه چک کنید تا موردی را فراموش نکنید.

    ثبت انواع شرکت پیمانکاری، مجموعه هایی هستند که سرمایه گزاران‌ حقیقی و حقوقی بخشی از امور اجرایی پروژه های خود را در اختیار آن ها قرار می دهند تا با استفاده از نیروی‌ کار متخصص این شرکت ها، به اهداف پروژه های سرمایه‌ گزاری خود دست یابند. در واقع، پیمانکار با اخذ مبالغ مورد‌ نیاز از طرف مقابل قرارداد متعهد می شود کلیه ی امور‌ اجرایی پروژه را انجام دهد.

    به عبارت ساده تر شرکت های پیمانکاری، شرکت هایی هستند‌ ‌که در زمینه ی کلیه ی امور عمرانی و تاسیسات مهندسی فعالیت می‌ کنند. حوزه ی فعالیت شرکت های پیمانکاری عموما شامل پیمانکاری معادن، پتروشیمی، تاسیسات ساختمان، ساخت فضای سبز، اجرای خطوط آب و برق و گاز، پروژه های راه سازی مانند ساخت جاده ها، بزرگراه ها، مسیرهای ریلی و به طور کلی طراحی، نظارت و اجرای کلیه ی امور عمرانی و ساخت و ساز است. طراحی دکوراسیون داخلی منازل و اجرای نمای بیرونی ساختمان‌ ها نیز از جمله فعالیت های خاص شرکت های پیمانکاری محسوب می شود.

     

    ثبت انواع شرکت پیمانکاری

    ثبت انواع شرکت پیمانکاری

    انواع شرکت های پیمانکاری

    ثبت شرکت های پیمانکاری با توجه به نوع تخصص و حوزه ی فعالیت خود به چند دسته تقسیم بندی می شوند.

    ۱. شرکت‌های‌ پیمانکاری حوزه ی عمران و ساختمان‌ سازی

    ۲. شرکت های پیمانکاری راه سازی و ترابری

    ۳. شرکت های پیمانکاری صنعت و معدن

    ۴. شرکت های پیمانکاری تاسیسات و تجهیزات مهندسی

    ۵. شرکت های پیمانکاری بازسازی و مرمت آثار باستانی

    ۶. شرکت های پیمانکاری کشاورزی

    ۷.شرکت های پیمانکاری مهندسی آب

    ۸. شرکت های پیمانکاری پتروشیمی و حوزه ی نفت و گاز

    ۹. شرکت های پیمانکاری ارتباطات

    ۱۰. شرکت های پیمانکاری در حوزه ی نیرو

    ۱۱. شرکت های پیمانکاری کاوش های زمینی

    با توجه به دسته بندی اعلام شده از سوی معاونت راهبردی نهاد ریاست‌ جمهوری، هر شرکت پیمانکاری موظف است حتما شرکت خود را به ثبت اداره ثبت اسناد برساند. در غیر این صورت فعالیت آن غیرقانونی محسوب شده و حق شرکت در هیچ گونه مزایده و مناقصه ای را نخواهد داشت. بنابراین هر شرکت پیمانکاری باید در ابتدا با طی کردن کلیه ی مراحل اداری شرکت خود را به ثبت‌ رسانده و مجوزهای لازم‌ را کسب‌ کند تا بتواند به صورت قانونی اقدام به فعالیت نماید.

    ثبت شرکت پیمانکاری

    اولین اقدام برای ثبت شرکت پیمانکاری مشخص کردن حوزه ی فعالیت‌ آن است.  هم چنین برای این‌ که یک شرکت پیمانکاری بتواند در مزایده ها و مناقصه ها به صورت رسمی‌ و قانونی شرکت نماید باید نسبت به ثبت شرکت خود اقدام نماید. در حال حاضر با توجه به قانون، ثبت شرکت پیمانکاری به طور‌معمول به دو صورت امکان پذیر است:

    ۱.  ثبت‌ شرکت پیمانکاری به صورت سهامی خاص

    ۲.  ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود

    لازم به ذکر است ثبت‌ شرکت سهامی  به صورت پیمانکاری به طور معمول به صورت سهامی خاص صورت‌ می گیرد زیرا شرکت های سهامی‌ خاص به هنگام شرکت در مزایده و مناقصه ها و هم‌ چنین اخذ تسهیلات‌ بانکی و انعقاد قراردادهای پیمانی‌و اجرایی‌ از اعتبار بیشتری‌ نزد سرمایه‌ گزاران برخوردار هستند. البته غیر از این دو روش، روش های دیگری نیز برای ثبت شرکت وجود دارد ‌که کمتر رایج هستند.

    ثبت انواع شرکت پیمانکاری

    ثبت انواع شرکت پیمانکاری

    ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص

     

    اعضای اصلی یک شرکت پیمانکاری سهامی خاص را سهام داران‌ آن تشکیل می دهند و هرچه سرمایه و تعداد سهام یک‌ شرکت سهامی‌ خاص بیشتر باشد آن شرکت دارای ارزش و اعتبار‌‌ بیشتری است. ثبت شرکت به صورت سهامی‌ خاص دارای شرایطی است از‌جمله این‌ که:

    ۱. برای ثبت شرکت به صورت سهامی خاص به پنج نفر نیاز است که سه  نفر هیئت مدیره و دو نفر بازرس هستند.

    ۲. حداقل مقدار سرمایه ی مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص یک‌ میلیون ریال است.

    ۳. ۳۵ درصد از سرمایه ی اولیه باید در حساب بانکی به نام شرکت به صورت بلوکه شده وجود داشته باشد.

    مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

     

    ۱‌. کپی مدارک شناسایی هر یک از اعضا و سهام داران شرکت

    ۲. اقرارنامه ی شرکت باید به امضای تمامی اعضا برسد

    ۳. موضوع فعالیت شرکت باید به طور دقیق مشخص شود

    ۴. در حوزه ی فعالیت شرکت هرگونه مجوز مورد نیاز باید کسب شود

    ۵. میزان سهم هر یک از سهام داران شرکت مشخص شود.

    ۶. سمت تمامی اعضای شرکت به طور واضح تعیین شود.

    ۷. آدرس شرکت باید تجاری اداری بوده و در ابتدا مشخص شود.

    ۸. اگر به فردی وکالت نامه برای انجام امور اداری داده شده است ارائه ی وکالت نامه اجباری است.

    ثبت شرکت پیمانکاری مسئولیت محدود

     

    شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود یک سری تفاوت ها با شرکت پیمانکاری سهامی خاص دارد. به عنوان مثال در شرکت مسئولیت محدود، جمع سرمایه ی اعضای شرکت به عنوان سهم شرکا محسوب می شود و افراد به جای این که سهام دار شرکت باشند، شریک همدیگر محسوب می شوند‌. هم چنین نیازی به بلوکه شدن ۳۵ درصد از سرمایه ی اولیه در حساب بانکی شرکت نیست. از دیگر شرایط ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود می توان به عدم نیاز به حضور بازرس در شرکت و کافی بودن حداقل دو نفر برای ثبت شرکت اشاره کرد.

    مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود

     

    همان طور که گفته شد، مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری مسئولیت محدود با مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص تفاوت چندانی ندارد. پس از تعیین‌ سمت شغلی و میزان سهم شرکا، مدارک شناسایی اعضا ارائه شده و اقرارنامه ی شرکت به امضای تمام‌ افراد می رسد. موضوع فعالیت شرکت نیز به طور دقیق مشخص‌ شده و آدرس شرکت در ابتدا تعیین می شود.

    ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص

    ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص

    ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص بهتر است یا مسئولیت محدود؟

     

    پاسخ به این سوال که ثبت شرکت پیمانکاری به صورت سهامی خاص بهتر است یا مسئولیت محدود، کاملا بستگی به خود شرکت، نوع فعالیت آن، میزان سرمایه ی اولیه و اهداف مورد نظر شرکت پیمانکاری دارد. به طور کلی، نمی توان بدون انجام بررسی های لازم به صورت صریح گفت که برای شرکت شما ثبت شرکت به صورت سهامی خاص بهتر است یا مسئولیت محدود. با توجه به اهداف و چشم اندازهای شرکت ممکن است برای شرکتی ثبت سهامی خاص بهتر باشد و برای شرکت دیگر ثبت به صورت مسئولیت محدود.

    لازم به ذکر است شرکت های پیمانکاری با مسئولیت محدود بر خلاف تصور عموم افراد، در مقایسه با شرکت های پیمانکاری سهامی‌خاص هیچ گونه محدودیتی برای انجام فعالیت های اجرایی خود ندارند و تنها در یک سری موارد خاص مانند الزام به شرکت در مجمع عمومی سالیانه و تعداد افراد لازم برای ثبت شرکت به صورت رسمی با یکدیگر تفاوت دارند. شرکت های پیمانکاری سهامی خاص باید سالی یک بار در مجمع عمومی شرکت کنند در صورتی‌ که برای شرکت های پیمانکاری با مسئولیت محدود چنین ضرورتی وجود ندارد.

    مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

    مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

    هزینه و زمان ثبت انواع شرکت پیمانکاری

    معمولا ‌کارهای خدماتی مانند ثبت شرکت، هزینه و مدت زمان ثابتی ندارند و با توجه به مولفه های مختلف تغییر می کنند.  آن چه اهمیت دارد این است که جزئیات هزینه های دریافتی، در کمال صداقت و با شفافیت‌ کامل همراه باشد. یعنی به طور کامل برای فرد شرح داده شود که برای چه خدماتی چه مقدار دستمزد در نظر‌‌گرفته شده است.

    برخی پارامترها نیز وجود دارند‌ که باعث افزایش یا کاهش هزینه ی ثبت شرکت های پیمانکاری می شوند. به عنوان مثال مقدار سرمایه ی اولیه ای که یک شرکت پیمانکاری در اختیار دارد می تواند‌ در روند ثبت و هزینه ی ثبت آن تاثیرگذار باشد. هرچه سرمایه ی اولیه ی یک شرکت پیمانکاری بیشتر باشد آن شرکت دارای ارزش و اعتبار بیشتری است و هزینه ی ثبت آن نیز به‌ مراتب بالا می‌ رود.

    پس از ثبت شرکت پیمانکاری، به صورت رسمی شرکت اجازه ی شرکت در مزایده ها و مناقصه ها و حق انعقاد هرگونه قرارداد پیمانکاری را خواهد داشت.

    شرایط ثبت شرکت پیمانکاری

    ثبت شرکت پیمانکاری معمولاً به عنوان یک شرکت سهامی خاص یا یک شرکت با مسئولیت محدود انجام می‌شود. اگرچه شرکت سهامی خاص بیشتر برای شرکت‌های پیمانکاری که قصد رتبه‌بندی شرکت در مناقصات را دارند رایج است. زیرا در این حالت چندین مزیت برای شرکت شما وجود دارد که نباید آن‌ها را از دست بدهید. مدارک مورد نیاز شرکت در قالب یک شرکت سهامی خاص و یک شرکت با مسئولیت محدود با یکدیگر متفاوت است، بنابراین قبل از شروع فرایند کار باید نوع آن را تعیین کنید.

     

    شرایط ثبت نام پیمانکار با مسئولیت محدود چیست؟

    توجه داشته باشید که در این مورد شما موارد زیر را دز نظر بگیرید.

    • حداقل دو نفر برای اعضا در نظر بگیرید.
    • سرمایه شما باید حداقل ۱.۰۰۰. ۰۰۰ ریال باشد.
    • تعهد نامه‌ای مبنی بر ملزم شدن اعضا برای پرداخت سرمایه بدهید.

    در این مقاله مطالعه کنید: مدارک ثبت شرکت مسئولیت محدود

     

     

    شرایط ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص چیست؟

    اگر می‌خواهید شرکت خود را به عنوان یک شرکت خصوصی ثبت کنید، باید هر یک از موارد زیر را در نظر بگیرید.

    • تعداد افراد باید حداقل ۵ نفر باشد.
    • از بین اعضا، ۳ نفر به هیئت مدیره و ۲ نفر به عنوان بازرس منصوب می‌شوند.
    • حداقل ۱۰۰ هزار تومان به عنوان سرمایه اولیه داشته باشید.
    • حداقل ۳۵ درصد از سرمایه اولیه خود را در حساب شرکت خود قرار دهید.

     

    مراحل ثبت شرکت پیمانکاری

    در این بخش، درباره مراحل ثبت نام شرکت پیمانکاری صحبت خواهید شد. اول از همه، شما باید مدارک و شرایط ذکر شده در بالا را ارائه دهید تا مشکلی نداشته باشید، به این نکته توجه کنید که در صورت‌عدم تکمیل مدارک، باید زمان بیشتری را برای تکمیل این اسناد صرف کنید، بنابراین توصیه می‌شود که در ابتدا مدارک خود را به طور کامل ارسال کنید تا مرحله اول ثبت شرکت پیمانکاری را طب کرده باشید. در مرحله بعد باید اسامی پیشنهادی خود را انتخاب کنید.

    توجه داشته باشید که برای نام شرکت، باید از سه سیل استفاده کنید و حداکثر ۵ مورد را در فرم مخصوص بنویسید تا در صورت رد یکی از نام‌ها، برای ادامه روند ثبت شرکت پیمانکار خود مشکلی نداشته باشید. توجه: انتخاب نام برای یک شرکت با انتخاب نام برای ثبت برند ساختمانی متفاوت است و نام تجاری شما می‌تواند با نام سه هجا شرکت شما متفاوت باشد. در مرحله بعد، اگر اسامی پیشنهادی شما رد شود، اسامی دیگری را می‌بایست پیشنهاد کنید و در صورت تأیید نام‌ها، صفحات سایت را چاپ کنید. لازم به ذکر است که در مرحله بعد، این برگه‌های چاپ شده باید به موسسه ثبت نام شرکت مربوطه ارسال شوند، شما باید از پست برای این کار استفاده کنید، البته از دفاتر پست انتخاب شده که معمولاً دفاتر مرکزی هر منطقه هستند. مرحله بعدی ۵ روز پس از این ارسال انجام می‌شود و شما باید یک آگهی ویژه در روزنامه رسمی و روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر کنید. لازم به ذکر است که پس از تأسیس شرکت پیمانکاری، باید برای رتبه پیمانکاری درخواست دهید.

     

    هزینه ثبت شرکت پیمانکاری

    قبل از بیان هزینه ثبت شرکت پیمانکاری، باید در به یک موضوع مهم توجه کرد. توجه داشته باشید که ثبت شرکت مراحل مختلفی دارد که بر اساس نیازها و شرایط شما متفاوت است. این مراحل و همچنین خدماتی که دریافت می‌کنید متفاوت خواهد بود و این باعث می‌شود که مبلغ دقیقی برای ثبت شرکت پیمانکار اعلام نشود.

     

    سخن پایانی

    بنابراین، برای ثبت شرکت پیمانکاری، ابتدا باید مقداری سرمایه اولیه در حساب خود بسته به نوع شرکت داشته باشید. اگر در حال ثبت شرکت سهامی خاص هستید، ۳۵ درصد سرمایه باید در حساب شما باشد و اگر در حال ثبت شرکت با مسئولیت محدود هستید، باید کل مبلغ را پرداخت کنید. همچنین، شرکت ثبت کسری با بیش از یک دهه فعالیت در ثبت شرکت‌های خدماتی می‌تواند به شما عزیزانی که به دنبال ثبت شرکت پیمانکاری هستید مشاوره‌های لازمه و راهنمایی‌های دقیق را ارائه دهد. اعتماد شما، افتخار ماست.

    تولید محتوا: کانون تبلیغاتی فرمو