مزایا و معایب شرکت های هلدینگ
شرکت هدلینگ چیست؟ آیا با واژه و اصطلاح آن آشنایی دارید؟ در این مقاله قصد داریم همه چیز را درباره شرکت های هلدینگ بیان کنیم؛ به عنوان مثال می توان به: اصطلاح و واژه هلدینگ، مزایا و معایب شرکت های هلدینگ و … اشاره کرد. اگر قصد دارید در این زمینه اطلاعات مفیدی را کسب کنید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
شرکت هلدینگ یا همان شرکت نگهدار، یک شرکت سهامی خاص یا عام است که تعدادی شرکت زیرمجموعه یا شرکت تابعه دارد و کنترل و مدیریت شرکت های زیرمجموعه کاملا به طور مطاقیم زیر اعضای هیات مدیره شرکت اصلی می باشد. در حقیقت شرکت هلدینگ با خریدن بخش زیاد و قابل توجهی از سهام شرکت دیگر حق رای در شرکت وابسته را دارد. اگر قصد دارید درباره ساختار شرکت هلدینگ بیشتر بدانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.
همه چیز درباره ساختار شرکت های هلدینگ و مزایا و معایب شرکت هلدینگ
همان طور که در قسمت قبلی هم اشاره کردیم شرکت هلدینگ، شرکتی است که مالک سهام یک یا چند شرکت دیگر می باشد و به عنوان شرکت مادر یا همان نگهدارنده در آن شرکت ها سیاست گذاری می کند. در حقیقت شرکت هلدینگ شرکتی است که سرمایه گذاری می کند و مدیریت تخصصی روی بخش زیادی از سهام دیگر شرکت ها دارد و آن سهام ها در مالکیت شرکت هلدینگ می باشد. لازم است بدانید که تعریف شرکت هلدینگ با توجه به میزان مالکیت سهام شرکت تابعه در کشورهای مختلف با هم متفاوت است. اگر بخواهیم این موضوع را با ذکر یک مثال شرح دهیم می توان گفت که: میزان مالکیت بهام شرکت تابعه در کشورهای ایران و انگلیس بیش از 50 درصد و در آمریکا بیش از 80 درصد می باشد.
سوالی که شاید اکنون برایتان ایجاد شود این باشد که ایجاد و تاسیس شرکت هلدینگ به چه صورت است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تاسیس هلدینگ به دو صورت امکان پذیر است که این دو روش به شرح ذیل است:
- تجزیه شرکت: در این روش شرکت به دو یا چندین شرکت تجزیه می شود و در نهایت یک ستاد مرکزی شرکت را کنترل و مدیریت خواهد کرد.
- تحصیل شرکت های دیگر: در این روش با خرید دیگر شرکت ها و انواع سرمایهگذاری در امکلاک و مستغلات، طلا و نقره به صورت تدریجی یک ستاد مرکزی برای کنترل ایجاد خواهد شد.
برای ثبت شرکت هلدینگ چه مدارکی مورد نیاز می باشد؟
به طور کلی اگر قصد دارید یک شرکت هلدینگ را ثبت کنید باید مدارک زیر را آماده سازی کنید و سپس برای ثبت شرکت اقدام نمایید. این مدارک عبارت اند از:
- آگهی تاسیس شرکت مادر
- مدارک ثبت شرکت های زیرمجموعه
- کپی مدارک هویتی نماینده های زیر مجموعه
- گواهی عدم سوء پیشینه نماینده های زیرمجموعه
همه چیز درباره مراحل ثبت شرکت هلدینگ و مزایا و معایب شرکت هلدینگ
ثبت کردن شرکت هلدینگ دقیقا همانند دیگر امور ثبتی مراحلی دارد. برای شروع و ثبت شرکت هلدینگ در ابتدا باید تقاضای مجوز تاسیس شرکت مادر برای معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس ارسال شود. این کار در حقیقت برای ورود شرکت مادر در سازمان بورس اوراق بهادر انجام می شود. پس از بررسی سازمان، مجوز تاسیس شرکت مادر یا همان هلدینگ در قالب یک نامه صادر می شود و تقاضا شما برای ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت ها به صورت رسمی ثبت می شود. پس از ثبت نهاد مالی باید مدارک لازم برای ثبت را به سازمان بورس ببرید؛ در صورت داشتن تمامی شرایط و انجام بررسی های موردنیاز مجوز فعالیت شرکت هلدینگ صادر خواهد شد.
سپس مدارک مورد نیاز توسط سازمان بورس اوراق بهادر بررسی می شود و در صورت کامل بودن مدارک سازمان موفقت اوصلی خود را با ثبت شرکت هلدینگ شما به صورت رسمی ابلاغ می کند. با موافقت اصولی سازمان، شما موظفید ظرف مدت اعلام شده مدارک را تکمیل و ارائه کنید. با تکمیل به موقع مدارک درخواستی سازمان مجوز تاسیس شرکت و ثبت آن در مرجع ثبت شرکت ها صادر می شود.در نهایت شما باید اقدامات لازم را انجام دهید و مستندهای موردنیاز و لازم را به سازمان بورس ارائه دهید؛ با ارائه دادن مدارک و تکمیل بودن مدارکو احراز شرایط لازم مجوز فعالیت برای شما صادر خواهد شد.
مزایا و معایب شرکت های هلدینگ چیست؟
در ابتدا قصد داریم مزایای شرکت های هلدینگ را بیان کنیم که به شرح ذیل است:
سهولت در دریافت وام
شرکت هلدینگ می تواند برای پرداخت وام های خود از سرمایه شرکت های فرعی استفاده کند. به عبارتی اگر شرکت مادر برای خرید زیرمجموعه دیگری نیاز به وام داشته باشد می تواند از سرمایه دیگر شرکت های فرعی استفاده کند.
دسترسی راحت و سریع به بازارهای جهانی
شرکت هلدینگ اگر تازه تاسیس باشد برای ورود به بازارهای جدید می تواند با تامین هزینه های مالی مناسب، سهام شرکت های فعال در زمینه موردنظر را خریداری نماید و به صورت خیلی سریع و آسان وارد بازار از قبل آماده شده شود. به عنوان مثال اکر یک شرکت هلدینگ بخواهد در زمینه واردات لوازم آرایشی فعالیت خود را آغاز کند می تواند سهام یک شرکت تولید لوازم آرایشی وارد بازارهایی که از قبل آماده شده اند را خریداری کند.
دریافت اعتبار بین المللی
لازم است بدانید که شرکت های هلدینگ در سراسر دنیا اعتبار تجاری بالایی دارند و همین امر باعث می شود که در صورت خواستن بتوانند به راحتی وارد بازارهای بین المللی شوند و به فعالیت خود ادامه دهند.
افزایش سرمایه و تنوع در دارایی ها
شرکت هلدینگ می تواند با خریدن سهام شرکت های فرعی بانگ سرمایه های خود را بسیار بزرگ و متنوع کند و ریسک سرمایه گذاری را برای آنها کاهش دهد.
معایب شرکت های هلدینگ
معایب شرکت هلدینگ به شرح ذیل است:
- افزایش مالیات به طور نسبی.
- انحلال پذیری اجباری شرکت های تابعه بسیار ساده اتفاق می افتد.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم همه چیز را درباره شرکت هلدینگ یا همان شرکت مادر برای شما عزیزان شرح دهیم. اگر در این زمینه سوالی داشتید یا قصد داشتید شرکت هلدینگ خود را به ثبت برسانید می توانید همین حالا با شماره های درج شده در موسسه ثبت کسرا تماس بگیرید؛ تا کارشناسان مجموعه ما شما عزیزان را راهنمایی کنند.