مقاله

راهنمای ثبت شرکت خیریه

  • ثبت شرکت خیریه کار ساده ای حقیقتاً نیست و به دانش و اطلاعات خاصی هم نیاز دارد. متأسفانه برخی از افراد به این دلیل که، سرخود وارد این چنین مسائلی می شوند، ممکن است با پروسه طولانی و البته هزینه بالایی برای به ثبت رساندن شرکت خود روبرو شوند و به همین دلیل، ما قصد داریم در ادامه بیشتر در این مورد با شما صحبت کنیم.

    موسسه خیریه به نهادها یا سازمان هایی غیر انتفاعی گفته می شود که دارای فعالیت های مختلفی در زمینه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ….. هستند. این موسسات خیریه یا به صورت خصوصی اداره می شوند یا اینکه دولتی هستند. معمولا خیریه ها منابع مالی اندکی دارند و اکثرا اداره ی ان ها با کمک های مالی از سوی مردم می باشد. این گونه و با کمک مالی مردم این موسسات به فعالیت خود ادامه خواهند داد. قوانینی که موسسات خیریه دارند در هر کشوری متفاوت است. در کشور ایران موسسات خیریه حیطه ی فعالیت گسترده ای دارند و خدمات مختلف اجتماعی، رفاهی، اقتصادی و …. را در اختیار خانواده های نیازمند قرار می دهند. زیرا بسیاری از خانواده ها به دلیل بد سرپستی، کودکان کار، زنان سرپرست و اسیب های اجتماعی دیگر از نظر اقتصادی و اجتماعی در سطح بسیار ضعیفی قرار دارند و انتظار می رود که خدمات لازم از سوی خیریه ها به این خانواده های نیازمند ارائه گردد. افرادی ممکن است که قصد تاسیس و ثبت موسسات خیریه را داشته باشند از این رو در این مقاله ابتدا به خدماتی که از سوی این موسسات انجام می شود و سپس مراحل دقیق و قدم به قدم ثبت موسسه خیریه شرح داده خواهد شد. پس برای اگاهی کامل از شرایط ثبت موسسه خیریه تا پایان مطلب همراه ما باشید.

    ثبت موسسات خیریه توسط مجموعه ثبت کسرا

    در ابتدا لازم است که قبل از اشنایی با مراحل ثبت موسسات خیریه راجعه به خدمات مختلفی که این موسسات به مردم نیازمند ارائه می دهند نیز اگاهی کاملی داشته باشید. کمک کردن به افراد بی بضاعت و دارای توان مالی کم جزئ اهداف این موسسات در نظر گرفته شده است. با فعالیت های مختلفی که توسط این سازمان انجام می شود سطح اجتماعی، اقتصادی و رفاعی جامعه ارتقا پیدا خواهد کرد. برای خانواده هایی که توان مالی برای تحصیل فرزاندانشان را ندارند خدمات تحصیلی از سوی موسسه خیریه ارائه خواهد شد. اکثرا موسسات خیریه به ساختن مسجد، مدرسه و بیمارستان اقدام می نمایند. در هنگام امداد رسانی به اسیب دیدگان بلای طبیعی نیز موسسات خیریه حضور دارند و از هیچ کمکی دریغ نخواهند کرد. یکی از خدماتی که توسط موسسه خیریه ارائه می شود کمک به زنانی می باشد که سرپرست خانواده هستند. با خدمات و کمک هایی که موسسه خیریه به مردم نیازمند ارائه میدهد تا حدودی تبعیض اجتماعی بر طرف خواهد شد. همچنین اموزش های لازم نیز جهت بر طرف کردن تبعیض اجتماعی نیز در دستور کار موسسات خیریه است که به ان توجه ویژه ای می شود. گاهی موسسه خیریه به افرادی که به دلیل بد سرپرست بودن بضاعت مالی کافی ندارند مبلغی را به عنوان حقوق به صورت ماهیانه پرداخت می کند. برای بیمارانی که توان مالی کافی ندارند کمک هزینه درمانی اختصاص می یابد. همچنین برای افراد تحت پوشش نیز کمک هزینه ی تهیه جهیزیه اختصاص خواهد یافت.

    شرایط لازم برای ثبت موسسات خیریه

    برای اینکه بتوانید نسبت به ثبت موسسات خیریه اقدامات لازم را انجام دهید کافی است که شرایط در نظر گرفته شده را دارا باشید. این شرایط شامل:

    1: اشخاص متقاضی ثبت موسسه خیریه باید حتما تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.

    2: برای ثبت موسسات خیریه غیر دولتی که همان خصوصی نام می گیرد حداقل مبلغ سی الی شصت میلیون ریال الزامی است.

    3: قبل از دریافت پروانه باید هیئت مدیره و مدیر عامل موسسه تایید صلاحیت شوند. مدیر عامل مجموعه باید دارای حداقل مدرک دیپلم باشد و دو نفر از اعضای هیئت مدیره نیز دارای مدرک  کارشناسی باشند.

    3: شخصی که به عنوان مدیر عامل موسسه انتخاب می شود حداقل باید دارای 23 سال سن باشد. همچنین اعضای هیئت مدیره نیز باید حداقل 23 ساله باشند.

    4: تهیه کردن مکانی مناسب که ثابت هم باشد و به تایید بهزیستی استان رسیده باشد نیز ضروری است.

    مواردی که ذکر شد از جمله شرایط لازم برای ثبت موسسه خیریه می باشد. افرادی که قصد دارند به صورت خصوصی و غیر دولتی به ثبت موسسه خیریه بپردازند لازم است که تمامی شرایطی را که در قسمت فوقانی مطلب ذکر شد داشته باشند. حال بعد از اینکه شخص شرایط لازم را به صورت کامل مطالعه نمود. در صورت واجد شرایط بودن می تواند سایر اقدامات لازم را انجام دهد. اگر وقت کافی جهت پیگیری کارهای اداری و ثبت شرکت را ندارید می توانید به شرکت نوین ارقام ماندگار تراز مراجعه نمایید و از کارشناسان حاضر در این شرکت کمک بگیرید. کارشناسان با اگاهی کامل تری کلیه مراحل را طی خواهند کرد این گونه وقت شما تلف نخواهد شد و در اسرع وقت تمامی اقدامات لازم انجام خواهد شد.

    چگونه می توان موسسه خیریه را ثبت کرد؟

    افرادی که متقاضی ثبت موسسات خیریه هستند لازم است که درخواست خود مبنی بر تاسیس موسسه خیریه را به صورت کتبی با انتخاب اسمی مناسب به تایید سازمان بهزیستی استان مورد نظر برسانند. حال بعد از اینکه نام و موسسه توسط بهزیستی استان به ثبت رسید لازم است که موسسه و نام انتخابی را در اداره ثبت اسناد و املاک به ثبت برسانید. در مجموع عمومی که برگزار می شود باید کلیه اعضا حضور به هم برسانند تا تمامی اعضای اصلی و علی البدل موسسه مشخص شود. بعد از انتخاب اعضا فرم صورت جلسه نیز باید تکمیل گردد. برای اینکه سمت هر یک از افراد در موسسه خیریه تعیین گردد لازم است که جلسه هیئت مدیره تشکیل شده و راجع به ان تصمیم های لازم اتخاذ گردد. فرمی جهت درخواست تاسیس موسسه خیریه ارائه می شود که در دو نسخه توسط هیئت مدیره باید تکمیل و ارائه شود. اساسنامه ای نیز برای موسسه تنظیم می شود که به امضای همه متقاضیان رسیده باشد. این اساسنامه باید در 3 نسخه تنظیم گردد. هر یک از اعضا نیز باید مدارک هویتی خود از جمله کپی از صفحات شناسنامه، کارت ملی و عکس را ارائه نمایند تا پرونده اعضا تکمیل شود. مکانی که برای موسسه خیریه در نظر گرفته می شود باید حتما توسط اداره بهزیستی استان مورد تایید قرار بگیرد. اعضای هیئت مدیره و بازرسان باید گواهی عدم سوء پیشینه کیفری وگواهی عدم اعتیاد را ارائه نمایند. همچنین لازم است که اصل فیش واریزی به مبلغ اولیه دارایی موسسه خیریه همراه با شماره حساب بانک مورد نظر به اداره بهزیستی تحویل داده شود. اگر ملک اجاره ای باشد لازم است که اجاره نامه ارائه شود در غیر این صورت ارائه سند مالکیت ضروری است.

    مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسات خیریه

    برای ثبت موسسات خیریه همانند ثبت هر شرکتی لازم است که مدارکی ارائه شود. در ادامه ی مطلب تمامی مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسه خیریه را برای متقاضیان ذکر کرده ایم. همچنین جهت جمع اوری تمامی این مدارک با سرعت بالا می توانید از کارشناسان مجموعه نوین ارقام ماندگار تراز کمک بگیرید. ثبت موسسه خیریه یکی دیگر از خدماتی می باشد که توسط شرکت نوین ارقام ماندگار تراز به مشتریان و متقاضیان ارائه می شود.

    1: فرم درخواست موسسه خیریه باید در دو نسخه تکمیل و ارائه گردد.

    2: فرم هایی وجود دارد که اطلاعات مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره باید در ان نوشته شود.

    3: فرمی مبنی بر فرم حراست نیز وجود دارد که اعضای هیئت مدیره موظف هستند که ان را تکمیل نمایند.

    4: صورت جلسه هیئت مدیره و مجموع عمومی نیز باید تکمیل و ارائه گردد.

    5: اساسنامه موسسه نیز باید در دو نسخه توسط مراجع ذیربط نوشته و ارائه شود.

    6: مدیر عامل باید دو قطعه عکس پرسنلی را به سازمان مربوطه تحویل دهد.

    7: گواهی سلامتی برای تمامی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل موسسه باید ارائه شود. که این گواهی سلامت همان گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و گواهی عدم اعتیاد اعضای موسسه می باشد.

    8: گواهی مبنی بر اینکه اسم موسسه خیریه تایید شده است نیز باید ارائه شود.

    9: تصویر مدارک شناسایی، شناسنامه تمامی صفحات و کارت ملی مدیر عامل و تمامی اعضای هیئت مدیره نیز باید جمع اوری و ارائه شود.

    10: ارائه نمودن اجاره نامه یا کپی از سند مالکیت مکان مورد نظر برای تاسیس موسسه خیریه الزامی است.

    بعد از اشنایی با شرایط ثبت موسسات خیریه در این قسمت به صورت کامل تمامی مدارکی را که جهت تاسیس موسسه خیریه به ان نیاز پیدا خواهید کرد برایتان شرح دادیم. با مطالعه لیست کامل مدارک لازم و اگاهی از ان ها از اتلاف وقت پیشگیری خواهید کرد و در مدت زمان کوتاهی کلیه مدارک جمع اوری خواهد شد.

     

    معرفی فعالیت های شرکت خیریه

    شرکت خیریه به مجموعه ای گفته می شود که برای کمک رساندن به افراد مختلف در حوزه های گوناگون فعالیت هایی را ارائه می دهد. اینکه ثبت موسسه خیریه این چنین مورد توجه قرار گرفته است، به خاطر فعالیت هایی است که انجام می دهد.

    از جمله این فعالیت ها می توان به کمک به افراد بی بضاعت، خانواده هایی که در تامین مخارج کودکان و دانش آموزان خود ضعیف هستند، اشاره کرد؛ همچنین شرکت خیریه به ساخت بیمارستان، درمانگاه و … در نقاط محروم کشور می پردازد.

    مهم تر از همه اینکه این شرکت می تواند به آسیب دیدگان حوادث و بلایای غیرطبیعی هم کمک کند. کمک به زنان بی سرپرست یا بد سرپرست، تامین دارو و پرداخت هزینه و بسیاری فعالیت های این چنینی دیگر همگی از جمله فعالیت هایی هستند که شرکت خیریه می تواند آن ها را انجام دهد. طبیعتاً برای انجام این فعالیت ها به مجوزهایی نیز نیاز دارد. به همین دلیل، باید به ثبت شرکت خیریه فکر کرد.

    مدارک لازم برای ثبت موسسه خیریه

    از جمله مدارکی که برای ثبت شرکت خیریه باید ارائه دهید، در ابتدا 2 نسخه از درخواست ثبت شرکت است؛ همچنین فرم های تکمیل شده را باید ارائه داد که حاوی اطلاعات شخصی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره است.

    راهنمای ثبت شرکت خیریه

    راهنمای ثبت شرکت خیریه

    فرم حراست که اعضای هیئت مدیره آن را تکمیل می کنند را هم نباید نادیده گرفت. ارائه صورت جلسه هیئت مدیره و مجمع عمومی شرکت، اساسنامه را که می توان آن را از دبیرخانه کمیسیونی استانی دریافت کرد، را باید تحویل مرجع ذی صلاح داد.

    2قطعه عکس پرسنلی مدیرعامل در کنار گواهی هایی نظیر سلامت مدیرعامل بازرسان و اعضای هیئت مدیره که هیچگونه اعتیاد یا سوء پیشینه ای نداشته باشند و اسم تایید اسم شرکت از جمله گواهی های مهم به شمار می آیند؛ همچنین مدارک شناسایی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره و اجاره نامه مکانی که شرکت در آن دایره است، از جمله مدارک اصلی و لازم به شمار می آیند.

    مذت زمان به ثبت رسیدن شرکت خیریه

    مدت زمانی که برای ثبت شرکت خیریه باید در نظر گرفت، معمولاً به عوامل خاصی مربوط است. عمدتاً تایید نام شرکت بین دو روز کاری ممکن است انجام شود، آگهی تاسیس هم تقریباً ۱۲ روز کاری زمان می گیرد، منتشر کردن روزنامه رسمی را هم بین ۱۰ روز کاری می توانید در نظر بگیرید.

    انتشار روزنامه کثیرنتشار ۲۰ روز و تهیه دفاتر قانونی هم ۱۰ روز زمان لازم خواهد داشت. توجه داشته باشید که در اختیار داشتن دفاتر پلمپ برای شرکت موسسه خیریه بسیار ضروری است. تمام این موارد را کنار یکدیگر بگذارید، متوجه خواهید شد که نمی توان مدت زمان خاصی را برای ثبت شرکت خیریه برآورد کرد، اما اگر از دانش و آگاهی مشاورین حقوقی ما در سایت نوین ارقام استفاده کنید، قاعدتاً در مدت زمان کوتاهی می توانید شرکت خیریه خود را به ثبت برسانید.

    شرایط ثبت موسسه خیریه

    از جمله شرایطی که برای ثبت شرکت خیریه باید به آن توجه کنید، این است که اعضاء اصلی هیئت مدیره 3 نفر و یا بیشتر باشند. تمامی اعضا و مدیرعامل هم باید تایع جمهوری اسلامی بوده و حداقل سن آن ها هم ۲۳ سال باشد.

    برای آقایان کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت اجباری لازم و ضروری است. هر کدام از اعضا باید به یکی از ادیان رسمی کشور معتقد باشند و نداشتن هیچگونه محکومیت قضایی و سابقه کیفری از جمله شرایط اصلی به شمار می آید.

    مذت زمان به ثبت رسیدن شرکت خیریه

    مذت زمان به ثبت رسیدن شرکت خیریه

    مدیرعامل و اعضا هیچکدام نباید به هیچگونه مواد مخدری اعتیاد داشته و همچنین حداقل مدرک باید دیپلم باشد. برای اینکه این شرکت به ثبت برسد، حداقل دارایی 30 تا ۶۰ میلیون برآورد می شود و حداقل 1 نفر از اعضا باید مدرک کارشناسی مرتبط با این کار را داشته باشد.

    البته که بازرسین شرکت و اعضای هیئت مدیره نباید با یکدیگر هیچگونه سابقه خانوادگی هم داشته باشند. از جمله شرایط دیگر برای به ثبت رساندن شرکت خیریه، این است که دفتر مرکزی شرکت باید فضایی مناسب با امکانات اداری داشته باشد و حداقل سرمایه هم 1 میلیون ریال برآورد می شود.

    مراحل به ثبت رسیدن شرکت خیریه

    برای به ثبت رسیدن شرکت خیریه در ابتدا افراد باید به وزارت کشور مراجعه کنند. بعد از اینکه نام انتخابی خود را مشخص می کنند، آن را در سازمان ثبت اسناد و املاک استان و شهر به ثبت برسانند. توجه داشته باشید که انتخاب نام مناسب خود قوانین و اصلاحات خاصی دارد که نباید آن ها را نادیده گرفت.

    برای ثبت شرکت خیریه باید اعضای هیئت مدیره و جایگاه آن ها مشخص شود و به همین دلیل، جلسه ای برای رای گیری ترتیب داده می شود که می توان گفت تعداد نفرات جلسه حداقل باید 3 نفر باشند. بعد از انجام رای گیری باید فرم صورت جلسه در 3 نسخه تکمیل شده و هر کدام از اعضاء آن را امضا کنند.

    کلیه اعضای شرکت باید در جلسه عمومی شرکت کرده و اعضای اصلی بازرسان و اعضای علی البدل را تعیین کنند و در پایان ارائه فرم صورت جلسه الزامی است. توجه داشته باشید که اعضای هیئت مدیره باید کلیه مدارک خود را ارائه دهند و اگر مدارک ناقص باشد صد درصد پروسه ثبت شرکت خیریه به تعویق می افتد.

    در مرحله بعدی باید فیش پرداختی و سرمایه شرکت خیریه را مشخص کنند و آن را اعضاء به سازمان مربوطه ارائه دهند. توجه داشته باشید که ثبت این چنین شرکت هایی چالش های خاص خود را دارد و به همین دلیل، اگر اطلاعات و دانش کافی را در اختیار ندارید، بهتر است با مشاورین ما در ارتباط باشید.

    مراحل به ثبت رسیدن شرکت خیریه

    مراحل به ثبت رسیدن موسسه خیریه

    ·       مجوزهای لازم برای ثبت شرکت خیریه

    مراحل ثبت شرکت خیریه را مورد بررسی قرار دادیم، اما برای دریافت مجوز شما بهتر است که به سامانه ثبت شرکت در سایت وزارت کشور مراجعه کنید. بعد از ثبت نام درخواست خود را به ثبت برسانید و سپس مدارک لازم را باید به اداره وزارت کشور ارسال کنید.

    اداره بعد از ۳ روز می تواند با توجه به استعلاماتی که دریافت کرده، اقدامات لازم را انجام دهد. سپس مدارک به دبیرخانه استان ارسال می شوند و دبیرخانه کلیه مدارک را برای بررسی صلاحیت فردی اعضا به حراست ارجاع می دهد. بعد از اینکه بررسی های لازم انجام شد و دبیرخانه پاسخ لازم را ارسال کرد، کمیسیون های لازم برای ثبت شرکت و ارائه مجوزها صادر می شود.

    سخن پایانی

    با مطالعه دقیق و کامل این محتوا با شرایط ثبت موسسات خیریه اشنا خواهید شد. همچنین برای کسانی که قصد تاسیس موسسه خیریه را دارند در این مقاله خدماتی را که توسط این موسسه ارائه می شود را شرح داده ایم تا متقاضی اطلاعات جامع و کاملی از خدمات این موسسه داشته باشد. در ادامه نیز مدارکی را که جهت ثبت موسسه خیریه به ان ها نیاز دارید را ذکر کردیم. همچنین روند ثبت موسسات خیریه را به صورت گام به گام و با جزئیات برایتان شرح دادیم. از این رو اگر قصد تاسیس موسسه خیریه را دارید می توانید صفر تا صد تاسیس موسسات خیریه را به شرکت نوین ارقام ماندگار تراز بسپارید. شرکت نوین ارقام مانگار تراز ارائه دهنده خدمات مختلفی ر زمینه ی ثبت شرکت می باشد. همچنین کارشناسان متخصص و با تجربه ای در این شرکت وجود دارد که می توانند به بهترین شکل ممکن کار شما را پیگیری نمایند.

    ثبت شرکت خیریه همان طور که گفته شد، به دانش و آگاهی خاصی نیاز دارد. در این بین، باید بدانید که سایت نوین ارقام به خاطر سابقه و تجربه درخشانی که به دست آورده است، قطعاً انتخاب خوبی برای دریافت مشاوره های لازم است. شرکت خیریه اگر به ثبت برسد و مجوزهای لازم را دریافت کند، می تواند فعالیت های خیرخوانه بیشتری را انجام دهد.