اساسنامه شرکتهای نسبی
شرکت نسبی، یکی از انواع شرکتهای تجاری در ایران است که احتمالا نام آن را کمتر شنیدهاید. شرکت نسبی، از شرکتهای سهامی است که فقط در حقوق ایران، ثبت شده است. ابتدا باید بدانیم یک شرکت تجاری چه مفهومی دارد؟ در ادامه به توضیح انواع شرکتهای تجاری، و اساسنامه و مواردی که باید در اساسنامه شرکت نسبی قید شود میپردازیم.
شرکت تجاری
شرکت، در لغت به معنی شریک شدن دو یا چند نفر در کاری است. شرکت تجاری؛ یک نوع قراردادی است که با هدف امور بازرگانی و تجاری، بین دو یا چند شریک در اداره ثبت شرکت، بسته میشود و هریک از شرکا میزان سرمایه (نقدی و غیرنقدی) و میزان سود معین را در آن قید میکنند. تعداد شرکا در هر نوع شرکت با هم متفاوت است. مثلا در شرکت سهامی عام، حداقل تعداد شرکا پنج نفر است. در شرکت تعاونی حداقل تعداد شرکا، هفت نفر است.
انواع شرکت تجاری
- شرکتهای سهامی عام و خاص
- شرکت تضامنی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت نسبی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیرسهامی
- شرکت تعاونی
در ادامه، یک توضیح کوتاه درباره نوع فعالیتهای شرکت نسبی میدهیم
شرکت نسبی
شرکت نسبی یک نوع شرکت تجاری است که با هدف امور تجاری، به نام دو یا چند نفر تشکیل میشود و هر یک از شرکا میتواند به میزان سرمایه نقدی و غیر نقدی خود در شرکت مسئولیت داشته باشد. تعداد اعضای شرکت نسبی، حداقل دو نفر است.
اساسنامه شرکت نسبی
اساسنامه یک قرارداد رسمی است که همه اطلاعات مربوط به تعداد اعضای شرکت، میزان سرمایه و دیگر
اطلاعات مهم مربوط به شرکت در آن ثبت میشود. اساسنامه شرکت نسبی قابل تغییر است البته هر نوع تغییر در اساسنامه باید ثبت شود. اساسنامه برای تاسیس شرکتهای سهامی ثبت میشود.
نکاتی که در اساسنامه باید قید شود
- نام شرکت
- موضوع شرکت خیلی واضح و دقیق
- آدرسی که شرکت در آن فعالیت میکند
- مدت فعالیت شرکت
- مبلغ سرمایه هر یک از شرکا نقدی و غیر نقدی
- اختیارات، تعداد مدیر و مدت مدیریت
- تعیین سال مالی شرکت
- ایجاد تغییرات در اساسنامه شرکت نسبی
نام شرکت نسبی
بر طبق ماده ۴۸۱ قانون تجارت، اسم شرکت نسبی باید اسم یکی از شرکا باشد یا اینکه بعد از اسم شریکی که نام برده شده، عبارت برادران یا شرکا قید شود. همچنین آوردن عبارت این یک شرکت نسبی است الزامی است.
موضوع شرکت
در اساسنامه شرکت نسبی؛ موضوعی که شرکت قرار است در آن فعالیت داشته باشد حتما به صورت دقیق و روشن قید شود.
آدرسی که شرکت در آن فعالیت میکند
آدرسی که شرکت در آن فعالیت میکند، باید دقیقا همان آدرسی که در اساسنامه شرکت ذکر شده، باشد و مغایرتی با آدرس ثبت شده در زمان تاسیس نداشته باشد.
مدت فعالیت شرکت
مدت فعالیت هر شرکت نسبی، به نوع فعالیت آن بستگی دارد. برای کارهای پروژهای، معمولا عمر شرکتها محدود است و برای امور بازرگانی مدت فعالیت نامحدود است.
مبلغ سرمایه شرکا به صورت نقدی و غیر نقدی
در اساسنامه شرکت نسبی قید شده است که هر یک از شرکا به اندازه سهم خود ، مسئولیت دارد و سودی معین با توجه به مبلغ سرمایهگذاری (نقدی و غیرنقدی) دارد.
اختیارات، تعداد مدیر و مدت مدیریت
در اساسنامه شرکت نسبی باید همه وظایف مدیر و چگونگی تعیین جانشین، برای مدیرهایی که به علت استعفا یا فوت برکنار میشوند، مشخص شود.
تعیین سال مالی شرکت
سال مالی هر شرکت نسبی متفاوت است . برخی از شرکتها بر اساس سال میلادی و برخی بر اساس سال شمسی، سال مالی خود را در اساسنامه تعیین میکنند.
ایجاد تغییر در اساسنامه شرکت نسبی
با تغییر در قانون تجاری. اطلاعات اساسنامه هم تغییر میکند.. گاهی اوقات هم در تغییر در اساسنامه به علت تحولات اقتصادی کشور است و هر نوع تغییری در اساسنامه شرکتهای نسبی ذکر شود.
یکی از زمینههای ثبت کسری که فعالیت دارد، مشاوره و تنظیم اساسنامه شرکت نسبی میباشد .برای کسب اطلاعات موردنیاز با مشاورین ما تماس بگیرید.
تولید محتوا: کانون تبلیغاتی فرمو